fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara kijkt Expeditie Robinson en heeft het niet meer

Gisteravond om 20:30 was het zo ver. Gewapend met een bakje naturelchips en een glas wijn zat ik klaar voor de halve finale van Expeditie Robinson. Ik kijk het programma al jaren, maar op de een of andere manier lijkt het wel of elk seizoen spannender wordt. “Dit wordt de spannendste aflevering ooit! Schiet op!” gil ik naar Ward als hij om 20:25 uur nog besluit te gaan douchen. Amateur. 

Zo spannend!

Halfnat ploft Ward op de bank naast me. Hij heeft niks belangrijks gemist en dat is maar goed ook. Terugspoelen is geen optie, ik MOET de ontknoping tegelijk met de rest van Nederland kunnen zien. En of we die ontknoping hebben gezien…

Ik moet bij het begin beginnen. In de halve finale van gisteren gingen Soundos, Kaj, Niels, Shelly en Carlos de strijd met elkaar aan om drie plekken in de finale. Niels, Kaj en Carlos schatte ik (en ik denk de rest van de kijkers) als grote kanshebbers.

Terug in de tijd

We reizen even verder terug in het seizoen. Laten we zeggen: de eerste drie afleveringen van het seizoen. Twitter leek te exploderen. Niet omdat iedereen het nieuwe seizoen zo leuk en spannend vond. Nee, nee. Dit was omdat zo ongeveer heel Nederland een godsgruwelijke hekel aan Soundos leek te hebben. Ze durfde niks, kon niks en was daarnaast ook nog eens een vreselijke heks. Ik moet toegeven dat Soundos inderdaad niet bepaald mijn favoriet was. Maar haar haten? Nee, dat kon ik niet zeggen. Sterker nog: eigenlijk vond ik het heel stoer dat zij zich ondanks haar angsten toch heeft laten overhalen om mee te doen aan het programma. Ik kan me voorstellen dat ze er heel wat nachtjes om heeft wakker gelegen.

In de loop van het seizoen werd Soundos steeds minder populair en er verschenen zelfs doodwensen voor de comédienne op Twitter. Maar, halverwege het seizoen (na de samensmelting) gebeurde er iets bijzonders… Soundos stelde zich anders op, maakte geen ruzie meer en werd de grootste underdog die Expeditie ooit heeft gezien. We zagen Soundos heel wat proeven (op zijn zachtst gezegd) verprutsen en iedereen wist meteen: zo lang Soundos er nog inzit, zal ik geen laatste worden met de proef. Tot gisteren…

De verwachting van heel Nederland

De verwachting van heel Nederland: Niels, Carlos, Kaj en Shelly vechten om een finaleplaats. Soundos doet mee voor spek en bonen, maar zal nooit écht een kans maken. Uiteindelijk zullen Niels, Carlos en Kaj in de finale tegen elkaar strijden en nemen Shelly en Soundos tevreden afscheid van het programma. Ja, ja… Ga nou maar niet zeggen dat jij hier anders over dacht.

De realiteit was net even anders. Hoewel het tijdens de proef er nog heel even op leek dat Niels ‘gewoon’ eerste zou worden en Soundos ‘gewoon’ laatste, werd al snel duidelijk dat dit alles behalve zo eindigde. Soundos wist ondanks haar initiële achterstand als een malle de puzzel met kaart af te maken. Toen ze ook nog eens als eerste de kist opgroef, het mes in het houtblok stak én zich hier ook nog bij verwondde (het blijft Soundos) had Nederland het niet meer. Inclusief ik.

IK WERD GEK

Ik kan je vertellen: ik. werd. gek. Het bakje chips vloog de lucht in, mijn glas wijn sloeg ik in één keer achterover en Ward ontvluchtte  de bank. Dat Soundos, dé underdog van het programma, de finale haalde kwam er bij mij niet in. En nog steeds niet eigenlijk. Stiekem vind ik het ook wel weer prachtig en typisch Robinson. Echt het spannendste seizoen tot nu toe als je het mij vraagt.

Had jij het zien aankomen?

Als klap op de vuurpijl zag ik vanmorgen dat niet alleen Expeditie een bijzondere wending nam. Ook Gordon schijnt niet getrouwd te zijn… Welk programma heb jij gisteren gekeken? Was jij net zo verbaasd als ik of had je het wel zien aankomen?

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook