fb

Mara is in shock: Ruim 60 procent van de jonge moeders gebruikt kind om onder seks uit te komen

Als je regelmatig Damespraatjes leest, weet je waarschijnlijk wel dat wij ‘pro seks’ zijn. Ik hoor je denken: zijn ze daar dan alleen maar de hele dag met seks bezig? Haha, nee hoor! Zeker niet. Maar wij geloven wel dat seks een belangrijk iets is. Het zorgt voor nieuwe mensjes, het is een heerlijke vorm van ontspanning en het is een mooie vorm van communicatie in je relatie. Je ziet: reden genoeg om er regelmatig aandacht aan te besteden!

Wanneer je elkaar net kent, is de kans groot dat jullie niet van elkaar af kunnen blijven. Ik ken maar weinig stellen die al in het begin van de relatie geen zin in seks meer hebben. Logisch, want door de liefdes- en gelukshormonen die door jullie lichamen stromen, heb je nou eenmaal meer zin. Wanneer jullie elkaar langer kennen en deze intense verliefdheid overgaat in een duurzaam houden-van, neemt de frequentie van jullie bedavonturen waarschijnlijk wat af. Voor het slapengaan kruip je nog liefdevol tegen elkaar aan, maar de échte actie blijft steeds wat vaker uit. En daar is helemaal niks mis mee!

Smoesjes om onder seks uit te komen

Met het steeds wat vaker uitblijven van seks, hoeft dus niks mis te zijn. Je bent allebei druk, wil ’s avonds graag nog even lezen of Netflix kijken en als het dan een keer niet van seks komt, is dat absoluut geen ramp. Maar, wat wél een negatieve invloed op je relatie heeft, is het zoeken naar smoesjes om onder de seks uit te komen. En dat gebeurt vaker dan je denkt…

“Nee lieverd, nu even niet. Ik heb hoofdpijn” is een van de meest gebruikte smoesjes om onder de seks uit te komen. Helemaal verkeerd als je het mij vraagt. Wat is er mis mee om gewoon eerlijk tegen je partner te zeggen dat je hoofd er op dat moment even niet naar staat? Veel mensen zien eerlijkheid en vertrouwen immers als basis van hun relatie. Liegen over hoofdpijn om onder seks uit te komen, is naar mijn idee niet alleen liegen tegen je partner, maar ook vooral tegen jezelf.

Waarom wij het nog wel vaak doen

Over smoesjes gesproken: in een onderzoek van kortingssite Acties.nl las ik dat maar liefst 62 procent van de jonge moeders (vrouwen tussen de 18-29 jaar) de kinderen weleens als smoes gebruikt om onder de seks uit te komen. Als 26-jarige moeder van een éénjarig meisje, val ik natuurlijk precies in deze doelgroep en ik moet zeggen dat ik echt in shock ben om deze resultaten. Mijn vriend Ward en ik hebben nog heel regelmatig seks. Juist omdat we het iets vinden waarbij we samen ontspannen en nader tot elkaar komen. Ik vind het prachtig dat wij, wanneer Sophia in bed ligt, deze tijd even helemaal met z’n tweeën hebben.

“Mijn partner ziet me alleen nog als moeder en niet meer als vrouw”

Het behouden van een seksleven is daarnaast ook een manier om elkaar niet alleen als ‘papa’ en ‘mama’ te zien, maar ook als partners. Je hoort zo vaak dat vrouwen balen omdat haar partner haar na een aantal jaar alleen nog maar als moeder ziet. En dat is niet gek: want als ruim 60 procent van de jonge moeders de kinderen gebruikt om onder de seks uit te komen, is het stukje bij beetje verliezen van deze ‘partner-band’ een logisch gevolg. Gelukkig kan je er makkelijk wat aan doen: de smoesjes achterwege laten en de tijd die jullie in de slaapkamer hebben lekker samen benutten. En lukt het jullie echt niet meer om zin te krijgen? Ga dan op zoek naar hulp. Smoesjes, leugens en slappe excuses hebben nog nooit een relatie beter gemaakt.

Niet alleen moeders maken zich hier schuldig aan

Uit het onderzoek blijkt overigens dat niet alleen jonge moeders de kinderen als excuus gebruiken om onder seks uit te komen. Ook 33 procent van de jonge vaders maakt zich hier schuldig aan. Benieuwd naar de rest van de resultaten? Bekijk dan zeker even deze mooie infographic!

Schermafbeelding 2018-09-12 om 10.27.15

Praat met ons mee!

Heb jij jullie kinderen ooit als excuus gebruikt om geen seks met je partner te hoeven hebben? Ik heb het hier natuurlijk niet over situaties waarbij er écht wat aan de hand is, zoals een kind dat ziek is of wanneer je je echt ergens zorgen over maakt. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig!

Reageer ook