fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara heeft een puppy!

Wie ons een beetje volgt weet dat ik sinds ongeveer een jaar de trotse ‘mama’ van Lola ben, een Franse Buldog van 4 jaar oud. Ze is super lief, een tikkeltje ondeugend en elke dag weer een bron van vermaak. Na dat eerste jaar met Lo ging het zo goed dat we op een idee kwamen: wat nou als Lola een klein broertje of zusje zou hebben?

In eerste instantie verklaarden we onszelf voor gek. Nog een hondje, kan dat wel? Hebben we genoeg ruimte en tijd voor het beestje? En hoe gaat dat met Lola? We lieten het idee even voor wat het was, maar op de één of andere manier kwam het steeds terug. Na heel wat lange gesprekken en het doornemen van alle scenario’s namen we het besluit: we gaan ons toch oriënteren op een nieuwe pup.

Vanaf dat moment zou je hopen dat het snel gaat, maar dat ging het niet. Je zoekt een beetje op Marktplaats, maar kan geen geschikte nestjes vinden. Ook wilden we graag een hond met stamboom, van een betrouwbare fokker. Dat was niet makkelijk. We hebben de tijd genomen en vonden uiteindelijk een man bij wie we wél een goed gevoel kregen en stuurden hem een mail.

Het mailtje ging er zaterdagavond uit en zondagochtend hadden we een reactie: ja, de pups zijn nog beschikbaar en jullie kunnen komen kijken. Door het dolle heen hebben we een afspraak gepland en woensdagmiddag zaten we vol enthousiasme (met een klein beetje zenuwen) in de auto. Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen door de fokker en de vader van de puppy’s. Wat een mooi beest was dat zeg, “dat belooft wat” zegt mijn vriend.

sambal-3

Wanneer we de kamer met de pups binnenstappen val ik bijna flauw van schattigheid. ”Wat zijn ze lief!” gil ik door de ruimte. De man geeft aan dat we met ze mogen knuffelen en spelen en dat doen we dan ook meteen. Vanaf het eerste contact zijn we verliefd op alle hondjes, maar één in het speciaal: Blitz. “Deze moet het worden” zegt mijn vriend met een hele grote glimlach op zijn gezicht. We spelen en knuffelen nog even door en handelen dan alles af omtrent de koop van het hondje.

Toen we vanmorgen door zacht gepiep wakker werden, voelde ik warme stralen van geluk door me heen stromen. Snel stonden we op om met Lola en de pup te knuffelen en te spelen. Ook tussen grote zus Lo en het kleine beestje gaat het super goed, wat het natuurlijk allemaal nog leuker maakt. Ben je trouwens al benieuwd hoe het nieuwe hondje heet? Sambal! Maar we noemen hem Sam of Sammie.

sambal-2

Heb jij thuis ook een hondje, jong of oud? We zijn benieuwd naar al jullie verhalen en tips!

De foto’s in dit artikel (behalve de bovenste) hebben we gekregen van de man bij wie we Sambal hebben gekocht. Wil je met hem in contact komen omdat je ook interesse in een lieve pup hebt? Dan kan je even een kijkje nemen op zijn website; www.blauwebulletjes.nl.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook