fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara gebruikt 4 jaar Botox: wat is haar ervaring?

Ik weet nog goed hoe er werd gereageerd toen ik vier jaar geleden vertelde dat ik voor het eerst Botox had laten inspuiten. ‘Wat heb je gedaan?! Je bent pas 27 jaar!’, zei een vriendin tegen mij. Ik kan wel zeggen dat de meeste reacties in eerste instantie niet bepaald positief waren. Pas toen mensen het resultaat zagen en ik uitlegde wáárom ik relatief jong al voor de spierverslapper had gekozen, kwam er begrip. Een groot deel van mijn vriendinnen zei zelfs: dat wil ik ook! In dit artikel deel ik graag wat meer informatie over Botox en vertel ik ook hoe het mij na vier jaar gebruik vergaat. En ik kan alvast verklappen: ik ben er nog steeds heel blij mee! 

Wat is Botox?

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: Botox is geen productnaam, maar een merknaam. Botox wordt gemaakt van het neurotoxische gif botulinetoxine. Het wordt gemaakt door een bacterie: clostridium botulinum. Botulinetoxine is een spierverslapper die spieren tijdelijk stil legt. Grappig om te vermelden is dat Botox een natuurlijk product is. In grote hoeveelheden is het gevaarlijk, maar bij goed gebruik en in minuscule hoeveelheden kan het gebruikt worden voor het tijdelijk (3 tot 6 maanden) verlammen van de spieren.

Waarom gebruik ik Botox?

Ik gebruik Botox in mijn fronsrimpel. Door botox in de omliggende spieren te spuiten, kan ik tijdelijk niet fronsen. Na een paar maanden werkt het uit en mag ik weer opnieuw naar de cosmetisch arts. Ik gebruik het omdat ik vind dat ik er erg vermoeid en soms wat nors uit kan zien wanneer ik veel frons. Doordat ik niet meer frons, is ook het rimpeltje tussen mijn wenkbrauwen verdwenen.

Waar kun je Botox nog meer voor gebruiken?

Je kunt Botox nog voor veel meer zones gebruiken. Zo zijn er veel mensen die kiezen voor Botox bij kraaienpootjes, in het voorhoofd of bij hangende mondhoeken Maar wist je dat Botox ook gebruikt wordt om overmatig zweten onder de oksels te stoppen? En dat Botox een goede oplossing is bij een gummy smile en tandenknarsen? Ook ken ik mensen die last hadden van migraine, maar sinds ze Botox gebruiken dat niet meer hebben.

Wat is mijn ervaring?

Mijn ervaring met Botox is heel erg goed. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik sinds één jaar geen Botox meer gebruik, maar Bocouture laat inspuiten. Dit is een ander merk, maar de werkzame stof is hetzelfde. Het officiële verschil tussen de twee is dat Bocouture minder eiwitten bevat. Dit zou de kans op allergische reacties verkleinen. Ik heb dit verschil zelf nooit gemerkt en voor mij doen allebei de merken hetzelfde. Het is toevallig het merk waar mijn arts op dit moment gebruik van maakt.

Terug naar mijn ervaring! Ik ben al vier jaar heel tevreden over het resultaat. Wel vind ik het jammer dat ik nog steeds elke drie maanden opnieuw moet laten spuiten. Bij veel mensen neemt deze frequentie wat af, naarmate ze het vaker gebruiken. Helaas blijven mijn ‘fronsspieren’ heel sterk en werkt het product snel uit.

Hoe kies je een kliniek?

Bij het kiezen van een arts of kliniek bij het uitvoeren van een cosmetische behandeling is het altijd belangrijk om te kijken naar de ervaring en opleiding van de arts. Laat nooit zomaar iets inspuiten en maak eerst uitgebreid kennis met de behandelaar. Vraag altijd naar zijn/haar opleiding. Is het een basisarts die zo nu en dan wat Botox spuit of is hij/zij cosmetisch arts KNMG? Dat maakt nogal een verschil! Kijk bij het kiezen van een kliniek of arts niet naar de laagste prijs. Jezelf mooier maken kan lelijk uitpakken.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

1 reactie

Joris -

Goh.

Reageer ook