fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara gaat voor het eerst in vier (!) jaar naar de tandarts

De assistente gelooft het bijna niet wanneer ik haar vertel dat ik al vier jaar niet op controle ben geweest bij de tandarts. Niet alleen de assistente vindt het grappig, heel veel mensen in mijn omgeving zijn verbaasd wanneer ik vertel dat er al ruim vier jaar niemand naar mijn gebit heeft gekeken. “Maar jouw vriend is tandarts! Hoe kan het dan dat je toch al vier jaar geen controle hebt gehad?”

Een hele goede tandarts

Het klopt: mijn vriend is tandarts. En een hele goede zelfs 😉 Toch blijft een afspraak maken in de praktijk van Ward iets geks. Het voelt alsof ik dan de tijd van ‘echte’ patiënten in beslag neem. Ook het idee dat ik in principe altijd zou kunnen komen en de wetenschap dat als ik een keer kiespijn heb, Ward mij er zelf vanaf kan helpen zorgen er niet bepaald voor dat ik netjes twee keer per jaar een controle laat doen.

Gaatje in het schema

Afgelopen vrijdag zat ik in het kantoor van de praktijk te werken. Samen met de praktijkmanager gingen we over een aantal zaken die geregeld moesten worden en we maakten afspraken over wie welke taak op zich zou nemen. Precies op het moment dat we hier klaar mee waren, kwam Ward binnenlopen. “Er heeft een patiënt afgebeld, dus ik heb een gaatje in mijn schema. Kom jij nu even Mara?”

Paniek

Je zou denken dat het gezellig is als je vriend even tijd voor je maakt tijdens zijn werkdag, maar in dit geval raakte ik licht in paniek. “Eh oke…” stamelde ik terwijl ik opstond en naar de stoel liep. Direct begon ik met het bedenken van smoesjes waarom het nu misschien toch niet zo’n goed moment was, maar Ward wilde er niks van weten. Gewoon liggen, mond open en er goed naar laten kijken.

Dat viel mee

Uit de uitgebreide controle en het nemen van foto’s blijkt dat ik geen gaatjes heb. Pfoe, dat lucht op! Na het schoonmaken door de preventie assistente is daarna ook alle tandsteen weg en heb ik fris-gepolijste tanden en kiezen. Dat voelt echt heerlijk! “Nou lieverd, dat viel mee toch?” Ward geeft me een kus en gaat weer door met zijn “echte” patiënten. Er was helemaal niks om bang voor te zijn en het is een enorme geruststelling om weer even te weten dat alles goed is.

De vrouw van de tandarts

Door de verhalen van Ward weet ik hoe belangrijk het is om je gebit regelmatig te laten controleren door de tandarts het het te laten schoonmaken door de preventie assistente of mondhygiëniste. Door een goede mondhygiëne kan je problemen voorkomen en door je gebit regelmatig te laten controleren door de tandarts kunnen eventuele problemen snel worden behandeld en in de gaten worden gehouden. Alle reden om nu niet wéér vier jaar niet te gaan. Maar goed, jullie zien dat zelfs ‘de vrouw van de tandarts’ ook niet altijd staat te trappelen om in de stoel te gaan liggen. Uiteindelijk is het altijd veel minder vervelend dan je vooraf had gedacht. Gelukkig maar.

Wanneer ben jij voor het laatst bij de tandarts geweest? En is jouw gebit toen ook schoongemaakt door een mondhygiëniste of preventie assistente? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook