fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara gaat een week wandelen en mist haar fiets nu al

Naar kantoor, naar vriendinnen en zelfs die 200 meter naar de supermarkt: ik doe alles op de fiets. Tot vandaag… Deze week doe ik namelijk een challenge waarbij ik elke dag 2 uur ga wandelen. Goed voor mijn gezondheid en prettig voor mijn geest. Vanmorgen ben ik begonnen en hoewel ik het heerlijk vind, mis ik mijn fiets toch wel...

Op de bakfiets

Sinds ik een kindje heb, fiets ik eigenlijk altijd op de bakfiets. Hier kan zij met haar Maxicosi veilig in en het is in Amsterdam stukken sneller dan met de auto. Ook vind ik het gewoon heel lekker om te fietsen, vooral als mijn kleintje in de bak geniet van alles wat er om haar heen gebeurt. Daar kan niks tegenop!

Op de dagen dat ik niet wandel of met de bakfiets ga, ga ik met mijn oude, vertrouwde omafiets. Ik heb hem al jaren en kreeg hem ook cadeau van een huisgenoot. Om 3 uur ’s nachts stond hij in mijn slaapkamer. “Wakker worden! Ik heb een fiets voor je. Verjaardagscadeautje.” Waar de fiets vandaan kwam weet ik niet en wil ik denk ik ook niet weten…

Nieuwe fiets kopen

Gezien de leeftijd en de nogal discutabele achtergrond van mijn fiets heb ik het besluit genomen om heel snel een nieuwe fiets te kopen. Zo kan ik als ik niet op de bakfiets ben weer met een goed gevoel de weg op. Maar wat voor fiets? Er zijn zo veel verschillende soorten vrouwenfietsen… Ik denk dat ik weer voor het oude, vertouwde ‘oma-model’ ga.

Voorlopig ga ik nog even met de benenwagen. Ik moet nog heel wat loopuren maken deze week en hier heb ik geen fiets bij nodig . Wel fijn: tijdens al deze loop-uurtjes kan ik wel nadenken over mijn nieuwe fiets. Ook leuk!

Praat met ons mee

Wat voor fiets heb jij momenteel? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig! Ook kan ik heel goed een paar wandel- en fietstips gebruiken. Heb je nog leuke wandelroutes, fiets-tips of andere handigheidjes? Laat ook dat zeker weten.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook