fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara gaat een week lang elke dag 2 uur wandelen. Maar waarom?!

Ik ben 25 jaar oud en heb officieel een fitheidsdieptepunt bereikt. Waar ik een paar jaar geleden zonder moeite 10 kilometer rende, loop ik tegenwoordig al te hijgen aan het einde van de straat. En waar ik een paar jaar geleden 5 dagen per week, 2 uur per dag in de sportschool stond, ben ik er nu al maanden niet geweest. Niet gezond en eigenlijk heel erg dom.

Waarom meer bewegen?

Bewegen is belangrijk. Niet alleen om slank te blijven/worden (in mijn geval het tweede), maar ook voor je hart en bloedvaten, longen, nachtrust, darmen, humeur en hersenen. Ook zorgt voldoende beweging ervoor dat je minder kans hebt op diabetes type 2 en verschillende soorten kanker. Genoeg reden om er flink voor te gaan dus. Ik ga daarom vanaf maandag de hele week elke dag 2 uur wandelen.

Waarom ga ik elke dag 2 uur wandelen?

Dat ik uit shape ben, is goed te verklaren. Vijf maanden geleden kreeg ik een kind en daarna is het er (op een sporadische hardloopsessie na dan) gewoon niet van gekomen om weer te gaan sporten. Resultaat: de babykilo’s vliegen er niet zo hard af als ik zou willen én ik pas nog steeds niet in mijn oude kleding. Over dat laatste kom ik nog wel heen, maar er is iets anders wat mij dwarszit: ik voel me ook gewoon niet de oude.

De afgelopen weken heb ik veel last van mijn buik gehad. Nou moet ik erbij zeggen dat ik ook een keer echt ziek ben geweest, maar verder heb ik het idee dat het komt door te weinig beweging. Door weer meer te bewegen hoop ik van die vervelende buikpijn af te komen.

Naast mijn gewicht en gezondheid, is er nog een reden waarom ik elke dag 2 uur wil gaan wandelen. Namelijk: bewijzen dat je als werkende moeder ook tijd voor jezelf kunt en moet maken. Kinderen hebben het meeste aan hun ouders als ze gelukkig en gezond zijn. Ik wil de aller beste moeder voor mijn dochter zijn en doe dit dus ook voor haar.

Hoe ga ik het aanpakken?

Oke, elke dag twee uur wandelen klinkt heel leuk, maar het is natuurlijk ook best veel. Gelukkig kan je het opdelen in stukjes, waardoor het een heel stuk behapbaarder wordt. Mijn wandelschema:

8:00 – 9:00 uur: Ik ga om acht uur weg van huis en loop dan een half uur met Sophia in de kinderwagen. Zij vindt dit heerlijk en het is meteen een momentje om nog even samen met haar te zijn voordat ik naar kantoor moet. Na een half uur wandelen zet ik haar af bij de crèche en wandel dan zelf nog een half uur door. Ik eindig op kantoor.

12:00 – 12.30 uur: Lunchen doe ik vaak kort en ik ga het liefst zo snel mogelijk weer aan het werk. Wanneer Sandra niet op kantoor is, neem ik zelfs helemaal geen pauze en eet gewoon achter mijn computer. Nu doe ik dat anders en ga tijdens mijn pauze lekker een half uur wandelen.

17:00 – 17:30 uur: Ik wandel naar de crèche om Sophia op te halen en wandel vervolgens met haar door naar de supermarkt en naar huis.

Ik neem mijn camera mee!

Zo makkelijk is het! Het blok in de ochtend is wat langer, maar als het goed is heb je dan ook nog de meeste energie. Mijn week ga ik vastleggen met camera en hier maak ik aan het einde van de week een video van. Leuk om jullie op die manier mee te nemen in mijn experiment.

Lijkt het je leuk om mee te wandelen? Laat het mij dan weten in de comments onder dit artikel! Ik ben heel benieuwd hoe het jou afgaat.

Reageer ook