fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara draagt het zwemvest van een vluchteling om haar arm

Wij wonen in een buurt die om de een of andere reden enorm populair is bij donateur-wervers van goede doelen. Als er tussen 17:00 uur en 19:00 uur bij ons aangebeld wordt, weten we bijna altijd wie er staat. Hoewel ik natuurlijk het liefste alle goede doelen zou steunen (ze kunnen het geld allemaal goed gebruiken), kies ik er toch voor om de donateur-wervers weer snel door te sturen naar het volgende huis. Ik kies mijn goede doelen graag zorgvuldig en schrijf me vervolgens via internet in.

Aan het einde van het jaar eten we hier thuis niet alleen heel veel oliebollen, maar inventariseren we ook de goede doelen die we steunen. Willen we volgend jaar dezelfde groepen helpen, of hebben wij het idee dat ons goede-doelen budget ergens ander beter gebruikt kan worden? Dat is de vraag die dan centraal staat. Hoewel we dus nooit ‘zomaar’ doelen geld geven, maak ik een paar uitzonderingen.

Het Omarmbandje

De uitzondering maak ik wanneer er een grote ramp is geweest, waar NU geld nodig is. Zo doneerde ik dit jaar geld voor de wederopbouw van Sint Maarten. Ook draag ik een Omarmbandje van Cordaid. Het verhaal achter dit bandje is heel bijzonder en deel ik graag met jullie!

Omarmbandje 2

In de titel van het artikel las je het waarschijnlijk al: ik draag het zwemvest van een vluchteling om mijn arm. Het Omarmbandje is bedacht en ontworpen door Omar Munie. Hij wordt geproduceerd door de sociale coöperatie Dream Factory. De luxe bandjes worden gemaakt van zwemvesten die door vluchtelingen in Griekenland op de stranden zijn achtergelaten. Door het bandje te dragen laat je zien dat je een voorstander van diversiteit en anderen helpen bent. Nou ben ik een voorstander van diversiteit en ik help mensen graag. Een mooi en passend sieraad dus!

Omarmbandje 3

Het Omarmbandje is mede tot stand gekomen door geld wat Omar Munie won in de Cordaid Challenge. Het Omarmbandje werd gekozen als winnaar in de categorie Nederland. Wil je meer over de herkomst van het bandje weten? Bekijk dan deze video!

Ook een Omarmbandje kopen?

Vind jij dit ook een mooi initiatief of  vind je de armband gewoon heel erg mooi (ook een goede reden om er een te kopen), dan kan je ze bestellen via Cordaid.org. Ook een prachtig cadeau voor de feestdagen trouwens.

Een Omambandje kost € 25,00. De opbrengst gaat naar de Dream Factory en projecten van Cordaid.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook