fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara denkt na over haar uitvaart en daagt jou uit hetzelfde te doen

Ik hoor je denken… Die Mara is pas een jaar of 25 toch? Net moeder? Redelijk gezond? Super gelukkig? Waarom denkt ze dan na over haar uitvaart? Dat zal ik je eens haar fijn uitleggen. En ik hoop dat ook jij na het lezen van dit artikel stilstaat bij jouw laatste feestje. 

Als ik doodga, dan hoop ik natuurlijk dat ik heel erg gemist wordt. Maar ik hoop ook dat mensen zeggen: “Die Mara heeft écht geleefd. Ze heeft er het mooiste van gemaakt en ze is een waardige dood gestorven.” Ik hoop dat mensen mooie speeches geven, naar muziek luisteren die je écht raakt en troost vinden in het samenkomen.

Peperdure wijn

Mijn laatste feestje moet een mooie zijn. Naast de speeches, mooie muziek en lieve gasten, wil ik graag een mooie kist en een grootste afsluitende borrel. Ik wil niet dat mensen na 45 minuten naar huis gestuurd worden, ik wil dat mensen blijven hangen en onder het genot van een glas peperdure wijn genieten van het leven.

Je voelt hem al aankomen: mijn uitvaart wordt geen goedkope. Maar wist je dat zelfs de mest ‘basis’ uitvaart al flink in de papieren kan lopen? Vooral als er geen erfenis is, kan dat erg vervelend voor de nabestaanden zijn. En dat terwijl zij zich in zo’n heftige periode helemaal niet druk zouden moeten maken om geld. Gelukkig kan je dit makkelijk oplossen, namelijk door het afsluiten van een uitvaartverzekering.

Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering zorgt ervoor dat er bij overlijden direct een bedrag beschikbaar komt om de uitvaart van te betalen. Dit kan over het algemeen in de vorm van een geldbedrag dat naar een nabestaande wordt overgemaakt en waarbij je zelf de rekeningen betaalt of in de vorm waarbij de verzekering de rekeningen betaalt. Een combinatie van deze regelingen is ook vaak mogelijk. Voor een uitvaart met minimale kosten en minder dan 25 gasten, ben je ongeveer tussen de € 7000 en € 9000 euro kwijt. Voor een uitgebreide uitvaart met 100 gasten ben je tussen de € 10.000 en € 15.000 kwijt. Bespreek dus ook vooral met je naasten wat een uitvaart is waar jij en zij zich prettig bij voelen. Zo weet jij voor welk bedrag je je moet laten verzekeren.

Ik geef toe: dit zijn niet altijd de dingen waar je graag bij over nadenkt. Uitvaartverzekering vergelijken? Dat kan jouw overlijden een stuk minder pijnlijk voor je nabestaanden maken. Doen dus!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook