fb
Damespraatjes Damespraatjes

Manon Meijers reageert op René van der Gijp: “U noemde mij, terwijl u bijna stikte van het lachen, ‘de omgebouwde broer van Guus Meeuwis’”

Vorige week gebeurde er iets vervelends aan de tafel van Veronica Inside. René van der Gijp maakte een ‘grapje’ over Manon Meijers, de vriendin van Guus Meeuwis. Manon zou er volgens de voetbalcommentator uitzien als ‘de omgebouwde broer van Guus Meeuwis’. En wat vinden wij dat een (pardon my french) KUT opmerking. 

Open brief

Ook Manon zelf was niet van de opmerking gecharmeerd en schreef op Instagram een krachtige open brief aan van der Gijp.


Dit bericht bekijken op Instagram

Beste meneer Gijp, Ondanks dat ik alle reden heb om het niet beleefd te houden, doe ik dat toch. Om meteen maar met de deur in huis te vallen: ik heb een kutweek gehad. Afgelopen dinsdag achtte u het verschrikkelijk grappig om mij in uw voetbalprogramma (werkelijk geen idee wat ik daar precies mee te maken had?) finaal te schofferen. U noemde mij, terwijl u bijna stikte van het lachen, ‘de omgebouwde broer van Guus Meeuwis’ en ging he-le-maal stuk om mijn lengte. Toegegeven meneer Gijp: niet mijn meest flatteuze foto. Ik houd niet zo van rode lopers en ondanks dat ik hartstikke leuk op een foto kan staan voel ik me met een leger paparazzifotografen voor m’n neus niet zo op mijn gemak. Vooral in de wetenschap dat met het leger aan internettrollen van tegenwoordig, ‘nieuwssites’ het lekker vinden om je slechtste foto te plaatsen. Dat levert lekker veel haatreacties op waardoor het bijbehorende stukje veel clicks krijgt en de advertentie-inkomsten flink stijgen. Maar goed, mijn man kreeg een geweldige prijs (@Meneer Derksen: Brabant is wel degelijk door Guus geschreven) en dus ging ik, letterlijk in de steigers. Ik draag namelijk, ondanks mijn 1 meter 84 (heeft u gelijk het antwoord) dolgraag stiletto’s. Ik heb niet de gemiddelde lengte maar ben prima zelfverzekerd en dolgelukkig met mijn ellenlange benen die ik niet schroom te accentueren. Dat ik daarmee een flink stuk boven mijn man uit toren, kan me geen bal schelen. Nu weet ik dat ontzettend veel mannen zich daar heel erg door geïntimideerd voelen maar mijn man vindt het geweldig en heeft voldoende zelfvertrouwen om zich daar niet minder mans door te voelen. Nu heb ik altijd geleerd: wie geschoren wordt (yes, maak ‘m maar!) moet stil zitten. Met zo’n stukje als dit geef ik u en uw schofferende uitspraken namelijk weer aandacht, kunnen de nieuwssites weer een stukje typen en blijft het lekker rondgaan. En u roept geregeld in de media (u doet niet alleen aan bodyshaming maar vindt het ook heel erg vermakelijk om homo’s en transgenders te beledigen) dat niemand eigenlijk iets over uw uitspraken mag roepen. Maar zo zijn we natuurlijk (gelukkig) niet getrouwd, meneer Gijp. (…lees hieronder verder)

Een bericht gedeeld door Manon Meijers (@manon.meijers) op

Helemaal gelijk

Wij vinden het echt heel goed hoe Manon hierop heeft gereageerd. Ja, ze had ook niks kunnen zeggen. Ze had ‘de eer aan zichzelf’ kunnen houden. Maar dat was een gemiste kans geweest om die ellendige van der Gijp op zijn plek te zetten. Heel goed Manon! Wat ben jij een powervrouw. En nog eens een hele knappe ook.

Reactie René

Ook René heeft inmiddels op het voorval gereageerd. In Veronica Inside zegt hij maandagavond: “Als ik had geweten dat zij zo in paniek zou raken, had ik de opmerking liever niet gemaakt.”

Aan zijn reactie te zien, lijkt het hem totaal niet te spijten wat hij heeft gedaan. Jammer.

Wat vind jij van de opmerking van Van der Gijp? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Pedro -

Helemaal gelijk Manon, wie is Rene om de lachers op zijn hand te krijgen over mensen die geen weerwoord kunnen geven op dat moment, maar dat is een stuk onzekerheid van hem. Manon je ziet er goed uit en de nummers van Guus raken veel mensen, ook mij. Verder is het belangrijk dat jullie samen gelukkig zijn en dat stralen jullie beide ook uit.

Reageer ook