fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mannen vinden mij slecht in bed, kan ik ergens sekslessen volgen?

“Ik ben een vrouw van 31, single en ben tot nu toe met drie verschillende mannen naar bed geweest. De eerste keer dat ik het deed was ik 25. De man waarmee ik seks had, vond dat ik matig presteerde tussen de lakens. Ik werd daar heel onzeker van. De tweede man zei het niet maar ik kon aan alles merken dat hij niet heel enthousiast was. Mijn laatste bedpartner probeerde me op mijn gemak te stellen. Toen ik hem oraal bevredigde, kwam hij niet klaar. Zijn orgasme kreeg hij door zelf te rukken. Ik voelde me zo stom. Ik durf niet zo goed meer met een man naar bed. Ik vroeg me af of er bijvoorbeeld sekslessen zijn die ik kan volgen. Want ik wil graag vrijen met een man die ik heel leuk vind en hij mij. Wat adviseer jij mij, Vera? Groetjes, Janneke.”

Beste Janneke,

Wat fijn dat je weer verliefd bent, dat er een man in je leven is die je leuk vindt. Ik vind het naar voor je dat je sekservaringen tot nu toe niet heel fijn waren. Dat zou wel zo moeten zijn.

Ik vind dat je het nooit verkeerd kan doen in bed. De liefde bedrijven doe je met z’n tweeën en dus ben je er samen verantwoordelijk voor. Als de man niet tevreden is, dan heeft hij niet goed aangegeven wat hij lekker vindt en wat niet. Zeker in het begin van een seksuele relatie is het belangrijk elkaar te vertellen waarvan je opgewonden raakt. Een stap verder is elkaar je fantasieën vertellen. Seks is niet iets wat je kunt leren. Vaak gaat het intuïtief. Ik vrees dat jij net de mannen eruit hebt gepikt die vooral op zichzelf waren gericht. Op hun eigen orgasme en voorbij zijn gegaan aan wat jij wilt, waarbij jij je prettig voelt.

Je vraagt me of er les in seks bestaat. Ik weet dat er cursussen worden gegeven. Zoals erotisch massage bijvoorbeeld. Een fijne, intieme cursus waar je met oliën leert masseren. Op internet zijn online sekslessen te vinden, die je misschien kunnen helpen bij wat standjes en technieken.

Maar eigenlijk, lieve Janneke, denk ik dat jij prima in bed bent mits je de juiste partner vindt. En ik denk dat je daarnaar op zoek moet. Iemand die jou neemt zoals je bent, die je zelfvertrouwen geeft. Gegarandeerd dat je met de juiste man prima seks hebt. Creëer de juiste sfeer, dat helpt je ontspannen. Belangrijkste is dat je aangeeft wat voor jou prettig is. Durf jezelf te geven in bed en geniet van het gevoel en van elkaar. Het lichamelijke contact tussen man en vrouw is van levensbelang en kan zo fijn zijn. Ik hoop dat jij dat ook snel ontdekt. Veel succes maar vooral plezier in bed.

Liefs,

Vera

In verband met privacy redenen hebben we de namen aangepast. 

Herken je het probleem van Janneke? Heb je tips? Adviezen? Deel ze in de comments onder dit artikel.

Lees hier de andere adviezen van Vera.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook