fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mandala’s tekenen

https://www.pexels.com/photo/two-women-sitting-on-the-beach-6806572/

Het woord Mandala is Sanskriet voor (magische) cirkel. Deze cirkel is gevormd rond het centrum en staat symbool voor de cyclus, het oneindige, maar ook voor eenheid. Een universeel symbool voor leven. Binnen de cirkelrand is een veilige omgeving waarin je je intuitief kunt uitdrukken. Je kunt je terugtrekken in je mandala en experimenteren met lijnen, vormen, kleuren en emoties, waardoor je eigen verhaal ontstaat vanuit de kern.

Het geeft je innerlijke rust en je wordt je bewust van je eigen kennis, kracht en wijsheid. Je krijgt inzicht in jouw proces van innerlijke groei en zelfontwikkeling.

Mandala’s tekenen is een spontaan proces vol verrassingen en wonderen. Het is een reis in jezelf waarin je onderbewuste allerlei soorten symbolen, vormen, kleuren, bewegingen en thema’s ontrafelt, om ons diepgaande verhalen te vertellen vanuit ons innerlijk, intuïtief ‘weten’. Soms zijn de thema’s en elementen bekend, maar vaak komen ze tevoorschijn uit verborgen plaatsen. Dit in combinatie met het hier en nu geeft kleine waardevolle schatten die inzicht bieden, plezier en wijsheid, dat leidt tot verdere ontdekking en inspiratie. Mandala tekenen is een manier om tot jezelf te komen en je bewust te worden van hoe je in het leven staat en omgaat met wat er op je pad komt.

Veel mensen hebben de angst niet te kunnen tekenen. Het heerlijke aan mandala tekenen, is dat niet over enig tekentalent hoeft te beschikken om prachtige resultaten te krijgen. Door verschillende vormen neer te zetten uit de losse hand of met passer en lineaal, ontstaan de mooiste tekeningen. Al doende ontdek je en bevorder je jouw eigen creatieve vermogens. Je zult jezelf verbazen!

Voor meer informatie over Mandala’s en de praktijk Spiritueel Bewust van Kim Vermeer
kun je kijken op www.spiritueelbewust.nl

Beeld: Alesia Kozik

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook