fb
Damespraatjes Damespraatjes

Linda: “Mijn man wil niet dat ik mee ga vissen”

mag niet mee vissen man

Dat haar kinderen van 15 en 18 steeds meer hun eigen gang gaan en het huis gebruiken als een hotel, vindt Linda geen probleem. Alleen de stilte in huis vindt ze niet altijd even leuk. “Hans, mijn man, is bijna elke zaterdag met vrienden vissen. Ik heb al een paar keer gevraagd of ik niet mee mag, maar dat wil Hans niet. Op zich snap ik dat, maar is het niet gek dat de vrouwen van zijn vrienden er wel zijn?”

Vissen is Hans zijn lust en zijn leven. “Elke zaterdag staat hij al vroeg op, pakt zijn spullen en vertrekt naar een visstek hier vlakbij. Hij is dan bijna de hele dag weg. En dat vind ik geen probleem, ik vind het juist fantastisch dat hij het dan zo naar zijn zin heeft.” Toen de kinderen jonger waren was Linda toch druk met het halen en brengen naar sportclubjes en boodschappen doen. Dat is nu wel anders; haar zoon en dochter gaan nu hun eigen gang en hebben hun moeder niet meer nodig.

Liever niet alleen

“Hoewel ik er zelf ook een beetje door werd verrast: ik verveel me soms. Ik vind de stilte in huis niet leuk en wil er dan liever niet zijn.” Ze durft het tegen niemand te zeggen, maar loopt ze dan een beetje met haar ziel onder haar arm. Heel af en toe lukt het om af te spreken met een vriendin. “Maar veel van mijn kennissen en vriendinnen hebben het onwijs druk in de weekenden. En dus dacht ik: wat vind ik leuk? Waarvan word ik blij?”

Naar mijn moeder

“Ik fietste eigenlijk nooit voor mijn lol, maar omdat het functioneel was. Ik heb een hartstikke mooie fiets en sinds kort maak ik daar leuke tochtjes mee. Ik ga niet hard, maar trap lekker door en heb daar veel plezier in.” Het leukste vindt Linda als ze een doel heeft, een beetje in het wilde weg fietsen is niet aan haar besteed. “Mijn moeder woont op een half uurtje van ons vandaan en dus verras ik haar soms met een bezoekje. Daar geniet ze enorm van en ik ben er mooi even uit.”

Appeltaart voor Hans

Een paar weken terug vatte Linda het idee op om Hans en zijn vrienden te verrassen. Ze had een appeltaart gebakken en het leek haar leuk die te brengen. “Het is dik een uur fietsen, maar het was mooi weer dus ik dacht: ik ga lekker.” Onderweg verkneukelde ze zich al op de gezichten van de mannen. Maar dat liep iets anders.

Toen Linda de mannen had gevonden, zag ze tot haar grote verbazing dat de vrouwen van Hans zijn vrienden er wel waren. Met twee van die vrouwen heeft Linda geen goede band en die andere eigenlijk ook niet. “Ik heb ooit ruzie gehad met die meiden en dat is eerlijk gezegd nooit helemaal meer helemaal goedgekomen. We hebben het wel uitgepraat, ik vond dat ik dat moest doen om dat het toch de vrouwen van Hans zijn vrienden zijn. Gelukkig komen die niet bij elkaar over de vloer, dus ik ontmoet ze nauwelijks.”

Buitengesloten

Linda haalt de appeltaart uit haar krat en snijdt hem in acht stukken. Ze wisselt beleefdheden met de vrouwen uit en na een half uurtje stapt ze weer op haar fiets. “Ik voelde me zo raar en buitengesloten. Hun ogen brandden in mijn rug toen ik wegging.” Wanneer Hans thuiskomt, begint Linda er voorzichtig over. Ze zegt hem dat ze het ook leuk zou vinden om mee te gaan en dat ze het een beetje gek vindt dat de vrouwen van zijn vrienden er wel zijn, maar zij niet.

Schaamt hij zich?

Hans is onverbiddelijk en zegt dat hij gewoon alleen wil vissen en dat ze niet altijd overal iets achter moet zoeken. “Maar weet je, ik krijg het gevoel dat Hans me er niet bij wil hebben omdat hij bang is dat ik dan ruzie maak of dat de sfeer vervelend wordt. Toen ik dat tegen hem zei, antwoordde hij dat ik overdrijf en dat hij er ook niets aan kan doen dat die andere vrouwen er wel zijn maar dat hij niet wil dat ik er bij ben. Waarom niet? Het lijkt wel alsof hij zich voor me schaamt en dat het niet echt de bedoeling was dat ik erachter kwam.”

Logisch dat ze er bij wil zijn?

Hoe denk jij hierover? Denk jij dat Hans bewust heeft verzwegen dat de dames van zijn vrienden er wel zijn? Vind je het logisch dat Linda er ook bij wil zijn? Of vind je dat Linda zich zelf moet zien te vermaken en haar man ook zijn hobby moet gunnen. Praat mee in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Marja -

Ga scheiden. Wanneer ben je wel goed genoeg voor hem? Er zwemmen meer vissen in de zee.

Petra van Dorp -

Joh, ga je eigen hobbies opzoeken in plaats van zo aan je man te hangen. Het is 2023 hoor, tijd voor wat zelfstandigheid! Wordt je echt alleen maar blij om tijd door te brengen met een (in mijn ogen) supersaaie bezigheid, met mensen (die dames) met wie je toch niet goed kunt opschieten (en daar is niets mis mee, je hoeft niet met iedereen bevriend te zijn en omgekeerd)? Zoek inderdaad iets op wat je echt leuk vindt: dansen, schilderen, schrijven, handwerken, wordt taalmaatje in de bibliotheek, zoek een doel op (alles behalve je man) om naar toe te fietsen en ontdek leuke stadjes en dorpjes, ga sporten, tuinieren, een nieuwe taal leren… er is zoveel leuks te doen! Week je los van je man, laat die vrouwen voor wat het zijn en kweek wat ruggengraat en zelfstandigheid. Doen hoor! Oh, en maak je niet druk om waarom je man niet wil dat je er bij bent. Misschien schaamt hij zich inderdaad, maar dat is zijn pakkie-an. Ga dus die leuke dingen doen, ontwikkel jezelf, leer en geniet, en maak hier niet zo’n halszaak van.

Fienr -

Dit verhaal komt bekend voor
Volgens mij heb ik ook daar al antwoord op gegeven

Reageer ook