fb
Damespraatjes Damespraatjes

Linda: “Mijn man wil niet dat ik mee ga vissen”

Dat haar kinderen van 15 en 18 steeds meer hun eigen gang gaan en het huis gebruiken als een hotel, vindt Linda geen probleem. Alleen de stilte in huis vindt ze niet altijd even leuk. “Hans, mijn man, is bijna elke zaterdag met vrienden vissen. Ik heb al een paar keer gevraagd of ik niet mee mag, maar dat wil Hans niet. Op zich snap ik dat, maar is het niet gek dat de vrouwen van zijn vrienden er wel zijn?”

Vissen is Hans zijn lust en zijn leven. “Elke zaterdag staat hij al vroeg op, pakt zijn spullen en vertrekt naar een visstek hier vlakbij. Hij is dan bijna de hele dag weg. En dat vind ik geen probleem, ik vind het juist fantastisch dat hij het dan zo naar zijn zin heeft.” Toen de kinderen jonger waren was Linda toch druk met het halen en brengen naar sportclubjes en boodschappen doen. Dat is nu wel anders; haar zoon en dochter gaan nu hun eigen gang en hebben hun moeder niet meer nodig.

Liever niet alleen

“Hoewel ik er zelf ook een beetje door werd verrast: ik verveel me soms. Ik vind de stilte in huis niet leuk en wil er dan liever niet zijn.” Ze durft het tegen niemand te zeggen, maar loopt ze dan een beetje met haar ziel onder haar arm. Heel af en toe lukt het om af te spreken met een vriendin. “Maar veel van mijn kennissen en vriendinnen hebben het onwijs druk in de weekenden. En dus dacht ik: wat vind ik leuk? Waarvan word ik blij?”

Naar mijn moeder

“Ik fietste eigenlijk nooit voor mijn lol, maar omdat het functioneel was. Ik heb een hartstikke mooie fiets en sinds kort maak ik daar leuke tochtjes mee. Ik ga niet hard, maar trap lekker door en heb daar veel plezier in.” Het leukste vindt Linda als ze een doel heeft, een beetje in het wilde weg fietsen is niet aan haar besteed. “Mijn moeder woont op een half uurtje van ons vandaan en dus verras ik haar soms met een bezoekje. Daar geniet ze enorm van en ik ben er mooi even uit.”

Appeltaart voor Hans

Een paar weken terug vatte Linda het idee op om Hans en zijn vrienden te verrassen. Ze had een appeltaart gebakken en het leek haar leuk die te brengen. “Het is dik een uur fietsen, maar het was mooi weer dus ik dacht: ik ga lekker.” Onderweg verkneukelde ze zich al op de gezichten van de mannen. Maar dat liep iets anders.

Toen Linda de mannen had gevonden, zag ze tot haar grote verbazing dat de vrouwen van Hans zijn vrienden er wel waren. Met twee van die vrouwen heeft Linda geen goede band en die andere eigenlijk ook niet. “Ik heb ooit ruzie gehad met die meiden en dat is eerlijk gezegd nooit helemaal meer helemaal goedgekomen. We hebben het wel uitgepraat, ik vond dat ik dat moest doen om dat het toch de vrouwen van Hans zijn vrienden zijn. Gelukkig komen die niet bij elkaar over de vloer, dus ik ontmoet ze nauwelijks.”

Buitengesloten

Linda haalt de appeltaart uit haar krat en snijdt hem in acht stukken. Ze wisselt beleefdheden met de vrouwen uit en na een half uurtje stapt ze weer op haar fiets. “Ik voelde me zo raar en buitengesloten. Hun ogen brandden in mijn rug toen ik wegging.” Wanneer Hans thuiskomt, begint Linda er voorzichtig over. Ze zegt hem dat ze het ook leuk zou vinden om mee te gaan en dat ze het een beetje gek vindt dat de vrouwen van zijn vrienden er wel zijn, maar zij niet.

Schaamt hij zich?

Hans is onverbiddelijk en zegt dat hij gewoon alleen wil vissen en dat ze niet altijd overal iets achter moet zoeken. “Maar weet je, ik krijg het gevoel dat Hans me er niet bij wil hebben omdat hij bang is dat ik dan ruzie maak of dat de sfeer vervelend wordt. Toen ik dat tegen hem zei, antwoordde hij dat ik overdrijf en dat hij er ook niets aan kan doen dat die andere vrouwen er wel zijn maar dat hij niet wil dat ik er bij ben. Waarom niet? Het lijkt wel alsof hij zich voor me schaamt en dat het niet echt de bedoeling was dat ik erachter kwam.”

Hoe denk jij hierover? Denk jij dat Hans bewust heeft verzwegen dat de dames van zijn vrienden er wel zijn? Vind je het logisch dat Linda er ook bij wil zijn? Of vind je dat Linda zich zelf moet zien te vermaken en haar man ook zijn hobby moet gunnen. Praat mee in de comments onder dit artikel.

17 reacties

Sonja -

Waar staat dat die vrouwen er altijd bij zijn? Ik zou dat wel aan hem vragen. Als dat wel zo is wil je er toch niet bij zijn? Trek lekker je eigen plan en zoek ook een hobby!

Joyce Hermans -

Ik vind ook dat je overdrijft. Mijn man gaat iedere zaterdag hardlopen met een groepje en ik vind het heerlijk dat ik dan kan doen wat ik wil

S -

Eerst en vooral begrijp ik dat je elkaar los moet kunnen laten, maar elke zaterdag? Is dat nu niet wat overdreven.? Een vrouw is haar hele leven in de weer met kids en huishouden enz… ze stond er op die momenten blijkbaar alleen voor…. en nu de tijd gekomen is dat er ruimte is voor hun 2 wil gij haar er niet bij… deze man zou fier moeten zijn op zijn vrouw , dat ze nog altijd haar stoute schoenen durft aan te doen en er wil voor gaan! In zijn plaats zou ik me heel diep schamen en 2 keer nadenken, want voor hij het weet maakt ze keuzes en dan kan hij elke dag gaan vissen

Eric -

Pfff je man schaamt zich voor je of geeft niet genoeg om je om je te verdedigen tov zijn vrienden plus partners! Al die andere comments zijn bullshit. Dingen los van elkaar doen is prima. Maar als je partner zijn vrienden verkiest boven zijn vrouw dan is er ergens iets mis…

omk -

welke vrouw wil er nou mee met vissen..
maar goed.. het is voor vele mannen wel een beetje tot rust komen, ik snap dat ze daar geen anderen bij willen hebben. wat andere vrouwen doen kan deze man weinig aandoen idd, en het is ook nog eens anders om andermans vrouwen erbij te hebben dan je eigen vrouw die je de rest van de tijd ook al ziet.
mensen mogen toch ook een tijdje bij hun partner WEG willen zijn? weg uit dezelfde dynamiek. lijkt me gezond.

Vera -

Ik begrijp haar man heel goed hij wil gewoon iets doen zonder zijn vrouw er bij
Is niets mis mee , altijd alles samen doen vind ik ook niet nodig iedereen heeft al eens ruimte nodig om iets te doen met zijn vrienden, en dat die vrouwen erbij zijn kan hij niets aan doen , maar persoonlijk voor hem is dit niet erg . Hij wil gewoon eens tijd voor hem alleen zonder zijn partner , heeft het jaren mogen doen maar nu dat zij haar nu verveelt zou dat ineens moeten veranderen, die man doet niets fout en heeft het recht op tijd voor hem alleen

Anouk -

Ik begrijp je gevoel helemaal. Ik voelde mij ook zo. Mijn man ging zonder mij fietsen met zijn vrienden een weekend en ik mocht naast de andere vrouwen ook niet mee. Mijn man reageerde daarop dat wanneer ik met hem meega hij zich te veel bezig houdt met of ik het wel naar mijn zin heb en hij zich dan niet op het fietsen kan richten. Goed om door te vragen naar de redenen van jouw partner.

Anna -

Een relatie werkt niet als je elkaar geen vrijheid geeft of gunt. Laat hem lekker zaterdag vissen. Jezelf ondertussen vervelen is absurd. Je hebt toch wel interesses? Lees bijvoorbeeld een boek, leer iets, ga naar de film of wandel met een hond uit het asiel.. Maar leer vooral jezelf alleen te vermaken. Het is altijd een slecht idee om voor vermaak afhankelijk te zijn van anderen. Wees zelf iemand. Zorg dat je financieel onafhankelijk bent, je eigen interesses hebt en kunt genieten. Dan ben je ook een veel interessantere en leukere partner.

Ikke -

Wat het verhaal pijnlijk maakt is het feit dat Hans niet transparant is naar zijn vrouw. Hierdoor worden er aannames gedaan door haar. Hans had direct eerlijk moeten zijn toen Linda vroeg of ze een keertje met hem mee mocht. Wellicht had Linda het begrepen en was er geen ongemakkelijke situatie gecreëerd.

Robert -

Hoe dom kun je zijn? Of speel je dat je dom bent en doet dat net of je met een appeltaart alles goed kunt krijgen met die meiden, waar je dus echt niet goed bij ligt, je zegt het zelf? Dat is vragen om moeilijkheden en je verziekt het bij voorbaat al bij je man, die het wel naar zijn zin heeft. Ga lekker yoga doen of line dancen, een taal leren of een bak- of kookcursus doen. Wie heeft je ooit wijs gemaakt dat je man er is voor het verdrijven van jouw verveling? En laat hem met rust met zijn hobby. Anders zou je wel ’s de kans lopen binnenkort helemaal in je uppie te eindigen in huis, zonder man. Maar als je daar op uit bent, ga dan elke week met een appeltaart en speel de vermoorde onschuld, succes!

Anoniem -

Op zich is het prima als je even tijd voor jezelf wilt hebben en een activiteit helemaal alleen wilt ondernemen om tot jezelf te komen. Alleen is transparantie en openheid wel belangrijk in een relatie. Het is een beetje raar dat hij verzwegen heeft dat de vrouwen van zijn vrienden er wel bij aanwezig zijn, terwijl je al een aantal keer aan hem gevraagd of je mee mag gaan. Het komt een beetje over alsof hij het dan belangrijker vindt dat er geen ruzie ontstaat door jou aanwezigheid dan dat jij samen met hem ook een leuke tijd hebt. Het feit dat hij zegt ‘je moet er niets achter zoeken’ en ‘je overdrijft’, indiceert een beetje dat hij niet even stilstaat bij wat jij denkt en voelt. Hij schuift het van zich af. Hij neemt gewoon niet even één keer een moment om dit met je uit te praten. Ik vind dit wel een beetje vreemd, want uitpraten is essentieel in een relatie.

Clarissa -

Sorry je komt echt over als een dwingeland . Omdat jij je verveelt wil je met je man mee gaan vissen. Je hebt ontdekt dat er 3 andere vrouwen bij zijn waar je ruzie mee hebt gehad en niet mee kan opschieten en nog wil je de zaterdag mee vissen. ? Ik vind dat de zaterdag van je man mag zijn . Zoek een eigen hobby, en laat je man van zijn hobby genieten.

Jeanna -

Nou ik denk dat Hans n schop onder zijn kont moet hebben
Hij valt zijn eigen vrouw af omdat er dames zijn die niet met haar door een deur kunnen.
Toen ruggengraat Hans en neem gewoon je vrouw mee.

Eef -

Hij wil niet dat jij meegaat omdat de andere vrouwen jou er niet bij willen bebben. Om jou niet te kwetsen zegt hij dat hij liever alleen gaat.

Jose -

Ik denk dat hij het bewust heeft verzwegen en dat je ook goed aanvoelt waarom. Hij wil gewoon ontspannen vissen en zich niet verantwoordelijk hoeven voelen voor het feit of jij je zo’n dag wel vermaakt. Die dames trekken met elkaar op. Als jij nu al weet dat je daar niet bij past zou ik het óók niet gaan proberen maar lekker op zaterdag zelf een andere hobby gaan zoeken.

JeCe -

Je weet toch al dat je er niet tussen past? Ga lekker wat voor jezelf doen, eventueel met iemand die je wel mag!

Mien Vaandering -

Ik wou dit echt uitgepraat hebben. Eerst met je man, want het schuurt wel. Er zal dan ook open met de overige 6 gesproken moeten worden. Als je niet in de groep past, zullen de anderen ook openlijk moeten aangeven wat de reden is. Waarschijnlijk mag je man zo graag vissen, dat hij deze sores op de koop toe neemt.

Reageer ook