fb
Damespraatjes Damespraatjes

Marinka: “Mijn voormalige man probeert de kinderen op een hele nare manier voor zich te winnen”

man verwent kinderen teveel

Wat zou jij doen als je er na tien jaar huwelijk achterkomt dat jouw man en de vader van je kinderen, je al die tijd heeft bedrogen met andere vrouwen? Voor die vraag kwam de 43-jarige Marinka een tijdje geleden te staan. Haar man John bleek haar al tien jaar niet trouw te zijn. Marinka heeft direct haar koffers gepakt en is tijdelijk met de kinderen (5 en 7 jaar) bij haar ouders gaan wonen. 

Niet de echte reden

“Boos, verdrietig en teleurgesteld was ik toen ik net ontdekte dat John mij niet trouw was. Niet één keer ging hij vreemd, maar zo vaak dat hij niet eens meer wist met hoeveel vrouwen. Het was voor mij vrij snel duidelijk dat ons huwelijk er voorgoed opzat”, vertelt Marinka. “En hoewel ik dus woedend was, vonden John en ik het beter als de kinderen niet weten wat John gedaan had. Hij was bang de kinderen op die manier kwijt te raken en ik was met hem eens dat zoiets nooit de bedoeling zou moeten zijn. Samen namen we het besluit naar de buitenwereld te communiceren dat we simpelweg uit elkaar gegroeid waren. Het deed mij enorm veel pijn om niet de ware reden te noemen, maar voor de kinderen was dit gewoon het beste.”

Belang van de kinderen

Marinka houdt zich sterk en maakt ondanks haar woede richting John goede afspraken over de kinderen. “Diep van binnen haatte ik hem natuurlijk, maar de kinderen hebben hier nooit iets van meegekregen. Natuurlijk merkten ze dat dingen anders waren, maar het beeld van hun vader was nog zo goed dat ze graag bij hem gingen logeren.” John en Marinka spreken af dat ze de kinderen om de week hebben en evenveel vakantiedagen met de kinderen doorbrengen. “Als moeder is het vreselijk om je kinderen maar de helft van de tijd te zien. Maar ook nu geldt weer: het belang van de kinderen staat voorop.”

Dure cadeaus

Al snel na het ingaan van de regeling, blijkt dat de zaken bij John thuis anders lopen dan bij Marinka thuis. “Ze eten de hele week pizza, patat en pannenkoeken. Van de juf hoor ik dat de kinderen vaak te laat op school zijn als ze bij John slapen. En als klap op de vuurpijl overlaadt John ze met dure cadeaus. Elk weekend dat ze bij hem zijn, neemt hij ze mee naar de speelgoedwinkel. Hier mogen ze kiezen wat ze willen en geen cadeau is te gek. Laatst kwamen ze thuis met het nieuwtje dat papa de nieuwste PlayStation voor ze had gekocht.”

Niet mee bemoeien

Het frustreert Marinka dat John in de rol van ‘leuke ouder’ stapt, terwijl zij de kinderen graag een goede opvoeding mee wil geven. “Ik wil dat ze gezonde en evenwichtige volwassenen worden. Al meerdere keren heb ik aan John gevraagd of hij dingen meer wil doen zoals het bij mij ook gaat, maar dat gaat er niet in bij hem. ‘We zijn nu gescheiden en bij mij thuis doe ik de dingen op mijn manier. Ik bemoei me toch ook niet met jouw aanpak?’, zegt hij dan. Ik kan er zo boos van worden dat hij niet ziet dat dit helemaal niet in het belang is van de kinderen.”

Schuldig

Marinka vermoedt dat John de kinderen zo verwent omdat hij zich schuldig voelt en bang is dat ze niet meer naar hem toewillen als ze er ooit achterkomen wat de ware reden van de scheiding is. “Hij probeert de kinderen door middel van snoep en dure cadeaus voor zich te winnen. Als een soort verzekering, mochten de kinderen er ooit achterkomen wat hij heeft gedaan. Ik heb al vaak tegen hem verteld dat ze het van mij nooit zullen horen, maar hij blijft gewoon doorgaan met verwennen.”

Liever bij papa

Wat Marinka nog het aller moeilijkste vindt, is dat de kinderen uitspreken liever bij John te zijn dan bij haar. “Vaak huil ik mezelf in slaap omdat de kinderen eigenlijk liever bij hun vader zijn dan bij mij. Ik doe zo mijn best om een goede moeder te zijn en dan krijg je dit… Ik ben ten einde raad en weet eigenlijk niet meer wat ik nog kan doen.”

Op respectvolle wijze meepraten over dit verhaal? Dat kan in de reacties onder dit artikel. 

Foto door Marcelo Verfe via Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

5 reacties

Joris -

Petra van Dorp, het feit dat iemand vreemdgaat, maakt natuurlijk niet dat hij het leuk vindt zijn kinderen voortaan minder te zien. Dat het een een consequentie is van het ander, staat daar los van.

Petra van Dorp -

Afschuwelijk als zo’n ex vervelend en naar loopt te doen, en dan ook nog de boel opstookt en gaslight. Natuurlijk willen de kids naar hun vader toe, niet vanwege liefde en goede zorg, maar vanwege de cadeautjes en snoep. Walgelijk gedrag, maar jij zit met de gebakken peren. Vraag het CJG om opvoedondersteuning of andere (jeugd)professionals om tips en begeleiding, want in je eentje krijg je dit niet voor elkaar en loopt dit uit op ouderverstoting. Daar is je ex al flink mee bezig.
PS Joris: als de andere ouder dat daadwerkelijk zo vreselijk vind, had hij zijn lul niet in een ander moeten steken, of heb je over het hoofd gezien dat hij zo vaak is vreemd gegaan? Ze zijn niet gescheiden omdat hij uit z’n mond stinkt of zo. Sterker nog, hij is zo bang dat zijn kinderen achter de waarheid komen dat hij ze juist daarom omkoopt met cadeaus. Hij vindt het helemaal niet erg dat hij ze maar voor de helft van de tijd ziet, hij is veel te bang dat zijn kids ontdekken dat hij een lamlul is die zijn vrouw, hun eigen moeder, constant bedroog.

Fiene -

En hoewel ik dus woedend was, vonden John en ik het beter als de kinderen niet zweten wat John gedaan had….zweten?

sandra -

Dank je wel Fiene voor je oplettendheid. We hebben het aangepast :-).

Joris -

“Als moeder is het vreselijk om je kinderen maar de helft van de tijd te zien”. Dat is voor de andere ouder niet heel anders, hoor.

Reageer ook