fb

Man probeert vierjarig kind te ontvoeren uit Haarlemse supermarkt

Mijn dochtertjes vinden het heerlijk om samen met mij boodschappen te doen. Op dinsdag ben ik altijd vrij en dan staat een bezoekje aan de Albert Heijn steevast op het programma. Sophia vindt het leuk omdat ze altijd een banaantje mag eten in de kinderwagen en Helena vindt het fijn omdat ze lekker bij mij in de draagzak mag. Allebei kijken ze hun ogen uit en hierdoor kan ik eigenlijk in alle rust boodschappen doen. 

Wie niet in alle rust boodschappen deden, waren een opa en oma die samen met hun vierjarige kleinzoon in Haarlem in de supermarkt waren. Een wildvreemde man probeerde het jochie mee te nemen.

Optillen en meenemen

De vierjarige kleuter zat in de speelhoek van de supermarkt te spelen, terwijl zijn opa en oma de boodschappen aan het verzamelen waren. De vreemde man gaf hem een aai over zijn hoofd, tilde hem op en wilde hem meenemen. De opa was in de buurt en zag het gelukkig gebeuren. Hij greep meteen in en riep dat de man zijn kleinzoon onmiddellijk moest loslaten.

Facebook

Het nieuws werd bekend doordat de oma van het jongetje haar verhaal op Facebook deelde. Het bericht waarmee ze andere mensen wil waarschuwen, is al duizenden keren gedeeld. Ook het personeel van de supermarkt bevestigt het verhaal aan RTL Nieuws. Op camerabeelden uit de winkel is ook heel duidelijk te zien wat er gebeurt.

Vreselijk verhaal

Wat een vreselijk verhaal… Natuurlijk voor de jongen en zijn ouders, maar ook zeker voor de opa en oma. Ik weet zelf hoe voorzichtig allebei onze ouders altijd met onze kinderen zijn. Dat waren deze opa en oma ongetwijfeld ook. Gelukkig is alles goedgekomen!

Wat zou jij doen als je een vreemde ziet weglopen met jouw (klein)kind? Zou je er zelf achteraan gaan of hulp inschakelen? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. 

Reageer ook