fb
Damespraatjes Damespraatjes

Man komt in actie tegen de Nationale Week Zonder Vlees door een meterlange frikandel te eten

Van 11 tot en met 17 maart is het de Nationale Week Zonder Vlees. Hier bij Damespraatjes doen wij daar graag aan mee! Sandra is sowieso al vegetariër en ook ik laat vlees deze week helemaal staan. Een super goede week waarin we stilstaan bij onze vleesconsumptie en zien dat je ook zonder vlees heerlijk kunt eten.  

Meterlange frikandel

Dat niet iedereen een week vegetarisch wil eten, moge duidelijk zijn. Ook dat is je goed recht en natuurlijk je eigen keuze. Iemand die er duidelijk voor kiest om wél vlees te blijven eten, is Henrie Kloosterboer uit Voorst. Hij deed mee aan de ‘El Frikandel Challenge’ in Deventer. De opdracht: eet een meterlange frikandel speciaal in een zo kort mogelijke tijd op.

Recordtijd

“In het kader van de ‘week van eet meer vlees’ kom ik hier een frikandelletje XXL wegwerken” zegt Henrie lachend tegen de camera. De te kloppen tijd is 9 minuten en 5 seconden en Henrie is ervan overtuigd dat dit geen probleem moet zijn. En hij heeft gelijk! De frikandellenliefhebber uit Voorst werkt de meterlange frikandel dan ook weg in een recordtijd van 7 minuten en 37 seconden.

Bekijk hier de beelden van zijn recordpoging.

Vegetarische frikandel

Wij vinden het natuurlijk een hele knappe prestatie van Henrie! Maar we zouden het nog mooier hebben gevonden als hij dit met een vegetarische frikandel had gedaan. En ik kan je vertellen: met zo’n lading saus en ui proef je het verschil echt niet 😉

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook