fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mijn man en ik hebben elkaar niks meer te vertellen. Wat nu?

Beste Vera, mijn man en ik zijn 35 jaar getrouwd. Vroeger kwebbelden we heel wat af, maar sinds de kinderen uit huis zijn en we allebei met pensioen zijn lijkt het wel alsof we niks meer te vertellen hebben. Tijdens het eten zeggen we geen woord tegen elkaar en aan een avondje uit lijkt soms geen einde te komen. We hebben geen ruzie en houden veel van elkaar, maar ik mis het babbelen ontzettend. Wat kunnen we hieraan doen? Liefs, Gerrie K.

Beste Gerrie,

Bedankt voor je vraag. Heel knap dat je dit aan mij durft voor te leggen. Ik weet dat meer stellen hier tegenaan lopen, maar veel mensen vinden het maar lastig om hierover te praten.

Je geeft aan dat jij en je man heel veel van elkaar houden, wat fijn! Hierdoor ligt de oplossing van het probleem een stuk dichterbij dan wanneer jullie op elkaar uitgekeken zouden zijn. Ook wil ik benadrukken dat meer stellen wat lastiger met elkaar kunnen praten zodra de kinderen uit huis gaan. Vroeger waren zij immers vaak onderwerp van gesprek.

Om weer met elkaar in gesprek te komen is het dan ook belangrijk om nieuwe dingen te creëren om over te praten. Ga bijvoorbeeld samen op zoek naar leuk vrijwilligerswerk, leg samen een nieuwe tuin aan of plan een geweldige reis. Bottom line: ga nieuwe projecten aan. Je zult zien dat jullie op deze manier weer heel veel onderwerpen krijgen om te bespreken. En het is natuurlijk een leuke manier om jullie pensioen wat uitdagender te maken.

Bedenk je daarnaast dat het helemaal niet erg is om soms even niks te zeggen. Juist doordat je je hier druk over maakt, kan het nog erger worden. Accepteer de stiltes en geniet van de gesprekken die jullie wel hebben.

Heel veel succes samen!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook