fb
Damespraatjes Damespraatjes

Make-up en beauty tips voor een gezonde glow

Wil je graag een stralende huid, maar heb je geen idee hoe je het moet aanpakken? Dan komen de tips uit dit artikel zeker goed van pas. Je leest hoe je een gezonde glow kunt creëren met behulp van een aantal beauty en make-up producten. Zo ga je zeker met een stralende look de deur uit!

Tip 1. Gebruik een gezichtsserum

De meeste vrouwen maken al gebruik van een dag- en nachtcrème. Maar voor een stralende look zou je je beautyroutine kunnen uitbreiden met een gezichtsserum. Dit is een huidverzorgingsproduct met veel werkzame bestanddelen. Het serum is bedoeld om specifieke huidproblemen aan te pakken. Denk aan fijne lijntjes, zonschade of een extreem droge huid. Vooral als je last hebt van een droge huid, kan deze extra stap een groot verschil maken. Met een hydraterend serum ben je weer een stap dichter bij een natuurlijke glow.

Tip 2. Ga voor een glanzende primer

Breng altijd eerst een primer aan voordat je verder gaat met de foundation. Een primer zorgt ervoor dat de foundation langer en mooier blijft zitten. Voor een glowy effect kies je voor een primer met een subtiele glans erin. Hou je liever van een subtiele glans? Dan is een normale primer ook prima.

Tip 3. Kies de juiste foundation

Kies een foundation die vooral geen matte finish heeft. Dit laat de huid dof lijken en zorgt al snel voor een plamuur effect. Ga liever voor een vloeibare foundation met glanzende finish. Als je de foundation online koopt, kun je in de product omschrijving lezen welke finish het heeft. Let op: glans is niet hetzelfde als glitter. Je wil een mooie gezonde glow, maar geen huid als een discobal. Let hier dus ook op bij het aanschaffen van een primer en foundation. Voor een lichte dekking zijn er eventueel ook BB creams verkrijgbaar met een glowy effect.

Tip 4. Breng bronzer en highlighter aan

Als je een mooie oogschaduwlook aanbrengt, mag ook de bronzer en highlighter niet ontbreken. Deze producten maken de make-up look pas echt compleet. Geef je gezicht een diepere kleur (niet té donker!) door middel van bronzer. Breng daarna highlighter aan op de jukbeenderen, onder de wenkbrauw, op de neusbrug en eventueel boven de lip en op de kin. Een subtiele touch is vaak al voldoende.

Tip 5. Reinig de huid goed

Vergeet niet om aan het einde van de dag de make-up weer te verwijderen en je huid grondig te reinigen. Zo kun je veel langer genieten van een gezonde huid met een natuurlijke glans!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook