fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mag Sint wel of mag Sint niet, dat is de vraag

sint.jpg
Ouderorganisatie Ouder & Coo heeft tegen vier bioscopen aangifte gedaan wegens de vertoning van de film Sint. De bioscopen in Hoogeveen, Meppel, Steenwijk en Deventer, die behoren tot de Luxorgroep, hebben volgens de organisatie de veelbesproken horrorfilm Sint van Dick Maas welbewust vertoond aan kinderen. De Kijkwijzer beoordeelt Sint als een film voor zestien jaar en ouder.

Volgens directeur Werner van Katwijk van Ouders & Coo heeft de Luxorgroep geadverteerd dat ook kinderen van veertien en vijftien jaar naar Sint mogen, mits ze onder begeleiding zijn van een volwassene. Van Katwijk vindt dat de bioscopen daarmee de afspraken schenden die de branche zelf heeft gemaakt over naleving van de Kijkwijzer. ”Het convenant werkt dus niet.”

Wat vinden jullie hier van?
damespraatjes.nl is erg benieuwd wat de Dames hier van vinden. Bepaal je niet zelf wanneer je een film geschikt vindt voor je kinderen? Of laat je dit liever over aan de experts? Volgens een woordvoerder van de Luxorgroep bestaat er sinds 2 jaar een wettelijke mogelijkheid dat jonge kinderen de film wel mogen bekijken als ze begeleid worden door hun ouders. De Reclame Code Commissie bepaalde al eerder dat een poster van de film Sint voor kinderen niet angstaanjagend is en mag blijven hangen.

Met dank aan nu.nl

Sint Prijsvraag
Een mooi prijspakket winnen van de nu al meest besproken film van het jaar, de film Sint. De nieuwe film van Dick Maas is erg spannend en dan hebben we het niet alleen over de spanning van "wat krijg ik in mijn schoen?" Doe mee aan de Sint prijsvraag en win een reis naar Hollywood voor 2 personen, kaartjes voor de premiere van de film of andere leuke Sint-prijzen. Doe mee

Reageer ook