fb
Damespraatjes Damespraatjes

Machteloos bij machoman

Wat zie ik toch in zo’n machotype? Oké, hij heeft een zelfverzekerde tred en zijn body is een lust voor het oog. Maar hij voelt zich overduidelijk wel erg prettig in zijn vel en dat maakt me eerlijk gezegd een beetje onrustig.

Zo’n echte he-man heb je nooit alleen. Overtuigd van zijn atletische figuur weet hij vele blikken te trekken. Een streling van zijn ego, die hem nog zelfverzekerder maakt.

Aan glad scheren besteedt hij bitter weinig tijd. Hij is niet zo’n in aftershave gedrenkte type en gebruikt ook weinig gel. Eén likje, en zijn haar zit bijna als vanzelf in model. Die natural look maakt hem juist extra aantrekkelijk.

Over ons bedleven heb ik weinig klagen. Als hij ‘in the mood’ is, gaat het er ruig aan toe. Zonder overbodige woorden weet hij me duidelijk te maken wat hij graag wil en zelf kan hij trouwens ook heel aanhalig zijn.

Jammer genoeg is het lang niet vanzelfsprekend dat we iedere nacht de sponde delen. Hij is nogal wispelturig en gaat regelmatig stappen, geen idee waarheen. Ik weet heus wel dat mannen jagers zijn, maar dat hij soms dagenlang wegblijft zonder enig levensteken, is toch eigenlijk te gek. Terwijl hij er wel blindelings vanuit gaat dat zijn bedje gespreid ligt, zodra hij weer opduikt.

Ook zal hij geen poot uitsteken bij het bereiden van de maaltijd. Er kan zelfs niet eens een bedankje vanaf. Meestal valt hij regelmatig direct na het eten op de bank in slaap. Een gezellige conversatie zit er dan de hele avond niet meer in.

Hij is sowieso niet zo’n prater. Soms zit hij eindeloos te mijmeren, als ware hij in trance. Is die intelligente frons maar gespeeld? Of is hij werkelijk verzonken in diepzinnige gedachten? Wat er door zijn hoofd spookt, moet ik maar zien te raden. Ik vraag me weleens af of we eigenlijk wel dezelfde taal spreken.

Waarom laat ik me dit toch allemaal welgevallen? Van geen ander zou ik het pikken.
Maar ja, er gelden nu eenmaal andere wetten voor een dikke rode kater.

Geschreven door Linda van Pelt

Dit is de eerste column die Linda van Pelt voor Damespraatjes heeft gechreven. Welkom bij de dames Linda!!!
Hieronder een kleine kennismaking met Linda.

linda_van_pelt-dp.png
Wie schrijft die blijft!

Als kind wist Linda al wat ze wilde worden. Schrijver!
“Wat ik daar precies bij dacht, is verdwenen in een wirwar aan herinneringen.
Nu, decennia later, schrijf ik nog steeds, nu ook voor mijn werk.

In de loop der jaren hebben talloze mensen hun sporen nagelaten in mijn hoofd.
Zoals de jongen met zijn body-builderslook en rammelende piercings, een van de voorvechters van het Animal Liberation Front (ALF), die wegens brandstichting in een proefdierenlaboratorium in de gevangenis zat, en zulke lieve, zachte ogen had. Zoals de 38 jaar jonge vrouw die bijna niet anders kon dan op bed liggen en wachten op de dood, maar nog zo verschrikkelijk aan het leven hing.
En niet te vergeten de man, die een zware maagoperatie onderging en daarna met een gewichtsverlies van 80 kilo zichzelf tot de helft reduceerde maar dik won aan zelfvertrouwen.

En zo zijn er nog veel meer. Mensen die mij allemaal, ieder op hun eigen wijze, het mooiste hebben gegeven wat een mens kan krijgen: levenservaring.

Every face tells a story, als je maar wilt kijken. En luisteren. De inspiratie hangt als het ware in de lucht.

In het dagelijks leven raak ik nogal eens verdwaald zonder houvast aan de TomTom. Maar op de weg-van-woorden vind ik bijna vanzelf de koers. Dit is kennelijk het levenspad dat het beste bij me past. Een route die ik nog heel lang hoop te blijven volgen.”

Nog meer lezen van Linda, Hier een link naar haar Blogspot

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Angela -

Beste Linda, hopelijk niet jouw echte relatie, maar “gewoon” weer eens een blog over de “foute” man?

Reageer ook