fb
Damespraatjes Damespraatjes

Maan: “Mijn vriend accepteert mijn Carnavalsoutfit niet”

Het grote Carnavalsfeest staat weer voor de deur en traditiegetrouw viert Maan (28 jaar) dat met haar vriendinnengroep van de middelbare school. “Zelfs nu we allemaal uitgevlogen zijn, komen we elk jaar terug voor Carnaval. Dat is zo onwijs leuk en gezellig. Ik slaap die dagen bij mijn ouders op mijn oude kamertje en alles is weer even zoals het vroeger was. Het is voor mij absoluut een van de hoogtepunten van het jaar.” Tijn, de vriend van Maan, komt uit Noord-Holland en groeide niet op met het feest. “En dat is goed te merken. Hij heeft er niks mee en voelt zich niet geroepen om met mij mee te gaan. Wél heeft hij dit jaar veel commentaar op mijn outfit en dat is echt onwijs irritant.” 

Unaniem eens

De vriendinnengroep van Maan stemt de outfits elk jaar op elkaar af. “Twee maanden voor Carnaval komen we samen in onze stamkroeg om te bespreken voor welk thema we gaan. Zo zijn we in het verleden al superhelden, verpleegsters, schoonmaaksters, piloten en de Spice Girls geweest. Die voorpret hoort er voor ons echt helemaal bij en is minstens zo leuk als het feest zelf. Ook afgelopen december kwamen we weer samen voor het bespreken van het thema. En werden we het unaniem eens over onze outfits.”

Enige in de groep met een relatie

Voor het eerst in jaren is Maan de enige in de groep die een relatie heeft. “Twee meiden zijn al jaren vrijgezel en de twee anderen verbraken hun relatie afgelopen zomer. Die vier zijn single and ready to mingle. Tijdens Carnaval moet dat goed komen! Ze vonden het dan ook leuk om voor aantrekkelijke lookjes te kiezen. Prima vond ik. Alleen toen mijn vriend hoorde wat ik aan ga trekken, moest hij even slikken…”

Hoort bij het thema

De vijf dames gaan dit jaar als Barbie naar Carnaval. “Hartstikke leuk toch? We zijn allemaal een andere Barbie. Zo hebben we een lifeguard Barbie, een Malibu Barbie en een cowgirl Barbie. Ik word skate Barbie en ga voor de outfit uit de film: een hoog uitgesneden badpak met knalroze fietsbroekje er onder. Ja, het is wat uitdagend. Maar dat hoort nou eenmaal bij ons thema. En eerlijk is eerlijk: mijn vriendinnen zien er vele malen verleidelijker uit dan ik. Toen ik mijn outfit aan Tijn showde, werd hij heel erg boos.”

Vragen om problemen

Volgens Tijn vraagt Maan met deze carnavalsoutfit om problemen. “Hij is bang dat ik er zó aantrekkelijk uitzie, dat de mannen niet van mij af te slaan zullen zijn. Als ik vertel dat hij zich hier geen zorgen over hoeft te maken, is hij dat niet met mij eens. ‘Met zo’n pakje geef je een verkeerd signaal af’, zegt hij dan. ‘En daarbij ben jij verreweg de knapste van jouw vriendinnen. De mannen zullen voor je in de rij staan! Ik wil niet dat je in deze outfit naar het feest gaat’, zei hij.”

Toekomst met hem opbouwen

Maan baalt ontzettend van de reactie van haar vriend. “Hij heeft ooit gehoord dat ‘alles mag’ tijdens Carnaval en dat bepaalde dingen door de vingers worden gezien. Nou geloof ik best dat dit bij sommige mensen zo gaat, alleen werkt het voor mij niet zo. Natuurlijk blijf ik Tijn trouw. Ik ben gek op hem en wil een toekomst met hem opbouwen. Dat heb ik hem al zo vaak verteld, alleen hij blijft heel onzeker over het jaarlijkse feest. En zeker als ik iets aantrek wat hij mij heel goed vindt staan…”

Moeilijk accepteren

Tijn wil dat Maan een andere outfit aantrekt. “Hij begrijpt niet dat dit niet kan. Mijn vriendinnen en ik hebben dit zo afgesproken en dan houden we ons daaraan. Hij kan dat maar moeilijk accepteren en ik merk aan alles dat hij opziet tegen aankomend weekend. Thuis is hij veel stiller en hij gaat bewust later naar bed dan ik. Ik vind het heel jammer dat hij denkt dat hij mij niet kan vertrouwen. Echt heel vervelend en totaal onnodig!”

Afbeelding: Rick Govic via Unsplash

Robin (42) haar kinderen gaan niet naar school

Als ze op verjaardagen vertelt dat haar kinderen niet naar school gaan, maar dat ze ze zelf lesgeeft, wordt ze met open mond aangestaard. Robin is er in inmiddels aan gewend. “Ik begin er nooit uit mezelf over, maar als mij wordt gevraagd naar welke school mijn kinderen gaan, lieg ik er niet over en zeg: ik geef ze les… LEES HIER VERDER!

1 reactie

Joris -

Dus de knapste van het stel loopt rond in het minst verleidelijke pakje, is als enige gebonden én geeft expliciet aan trouw te zijn en blijven. Wat is dan precies zijn punt? Hij begrijpt evident niets van carnaval.

Reageer ook