fb
Damespraatjes Damespraatjes

Maak werken vanuit huis een succes

thuiswerken

Weet je nog toen thuiswerken iets was wat ‘soms’ gebeurde? Nou, die tijd is echt voorbij. Nu is het voor velen van ons de nieuwe norm. En laten we eerlijk zijn, werken in je pyjama klinkt leuk, maar na een tijdje mis je toch wel een goede werkplek. En dan kom je op sites als havic-kantoormeubelen.nl terecht, op zoek naar een perfecte bureaustoel waar je billen blij van worden.

Zeg maar dag tegen je rugpijn

Je kent het wel, je zit aan de eettafel, op de bank, of, laten we eerlijk zijn, soms zelfs in bed te werken. Maar na een tijdje begint je rug te protesteren. Je lichaam schreeuwt om een fatsoenlijke werkplek. En daar komt de thuiswerkplek om de hoek kijken. Een goede stoel, een bureau op de juiste hoogte, en voilà, je bent de koning(in) te rijk. Geen zorgen, je hoeft niet meteen een fortuin uit te geven. Een kleine aanpassing kan al een wereld van verschil maken.

De juiste verlichting

Je hebt het misschien niet door, maar de juiste verlichting kan een enorm verschil maken in hoe je je voelt tijdens het werken. Heb je een oude bureaulamp van je opa? Misschien toch maar vervangen door iets moderners. Iets wat je ogen niet vermoeid en waarbij je niet elke twee minuten knippert alsof je in een discotheek zit. Het gaat erom de perfecte balans te vinden tussen niet te donker en niet te fel. Klinkt als een uitdaging, maar het is echt te doen.

Maak het persoonlijk

Oké, nu je de basis hebt, is het tijd om er jouw plekje van te maken. Planten, foto’s van je hond (of kat, we discrimineren niet), dat ene beeldje dat je van je oma hebt gekregen; het mag allemaal. Maak er een plek van, waar je blij van wordt. Waar je niet alleen productief bent, maar ook echt graag zit. Denk aan het alsof het je kleine toevluchtsoord is. Werk hoeft niet saai te zijn, echt niet.

Bewegen is belangrijk

Je hebt het vast al duizend keer gehoord, maar bewegen is echt belangrijk. Vooral wanneer je thuis werkt. Sta op, rek je uit, dans een beetje rond op je lievelingsliedje. Het maakt niet uit, als je maar beweegt. Misschien zelfs een kleine workout tussen de meetings door. Klinkt gek? Misschien, maar je lichaam zal je dankbaar zijn. En je hoofd ook, trouwens. Een frisse geest in een fris lichaam.

En nu?

Thuiswerken kan dus echt wel werken. Met een beetje inspanning en wat liefde voor je werkplek kom je een heel eind. Het is niet alleen fijn voor nu, maar je zult zien dat het op de lange termijn ook veel voordelen heeft. Minder reistijd, meer flexibiliteit, en als je het goed doet, een veel leukere werkdag. Dus, waar wacht je nog op? Maak van die thuiswerkplek jouw kleine paleis. En vergeet niet, af en toe lachen naar jezelf in de spiegel doet ook wonderen. Werk ze!

Afbeelding: Unsplash+

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook