fb
Damespraatjes Damespraatjes

Maak kennis met de comfortabelste slipper (die ook nog eens heel duurzaam is)

Zeer regelmatig zie ik zomers mensen met zware dikke schoenen rondstappen. Wat bezielt je dan, vraag ik me regelmatig af. Mijn voeten zouden binnen no-time oververhit zijn en volledig opzwellen. Als het zomers warm is, zit er dan ook maar één ding op: luchtige schoenen of gewoon lekker slippers dragen. 

Duurzame en comfortabele slippers

Maar, dan loop je wel meteen tegen een probleem aan… Niet alle slippers zitten even lekker. Daarnaast is het grootste deel van de slippers alles behalve duurzaam, iets waar veel mensen momenteel toch echt wel op letten. Gelukkig zijn er slippers die wél lekker zitten en ook nog eens duurzaam zijn: de slippers van Gurus. Het rubber voor de Gurus slippers komt van rubber bomen uit India! In een proces van een soort lopende ahornsiroop wordt natuurlijke latex geoogst en verwerkt met de hand van rubberbomen. Dit proces kan 25 jaar lang doorgaan zonder de boom te beschadigen. De Gurus slippers zijn biologisch afbreekbaar en veel beter voor het milieu dan traditionele plastic of schuim flip-flops en sandalen.

esgii]

Sloffen in de zomer?

Ook een lekkere voetentip voor de zomer: vilten sloffen. Deze trek je natuurlijk niet aan naar het strand, maar heb je er ooit over nagedacht om ook zomers sloffen te dragen? Heerlijk ’s avonds op de bank na een lange zomerwandeling of na een dag hard werken, met je voeten in warme, dichte schoenen. Sloffen zou je misschien niet direct associëren met de zomer, maar er zijn absoluut sloffen die je ook zomers kunt dragen. Denk dan aan sloffen van vilt van Esgii. Deze vilten sloffen zijn van hoog kwaliteitsniveau, van pure Merino wol. De wol wordt zeer goed gekaard, de stijve wolharen worden er tussenuit gehaald zodat er zachte wol overblijft. Dit is een intensief werkproces. Deze wol is een stof die erg goed ademt, dus je krijgt geen zweetvoeten. De sloffen worden in Mongolië met de hand gemaakt. Ze zijn FairTrade en duurzaam. Hierdoor zitten ze nog nét iets lekkerder!

esgii 3

Wat vind jij van deze producten? We zijn heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 

Reageer ook