fb
Damespraatjes Damespraatjes

Maak jouw basisschool reünie tot een succes met deze leuke activiteiten

Maak jouw basisschool reünie tot een succes met deze leuke activiteiten

Toen ik tien jaar van de basisschool af was, organiseerden twee oud klasgenoten een reünie op onze oude school. Omdat ik inmiddels een eindje uit de buurt woonde, nam ik mijn toenmalige vriend mee die kant op. Hij vermaakte zich in het naastgelegen winkelcentrum en ik dronk een drankje met mijn oud klasgenoten. Naast een hapje, een drankje en een praatje was er eigenlijk verder helemaal niets georganiseerd. Jammer vond ik dat, want volgens mij was er echt wel meer uit te halen. Na een kleine twee uur droop iedereen dan ook weer af…en dat was het dan. Ik ben er eens even voor gaan zitten: maak jouw basisschool reünie tot een succes met deze leuke activiteiten

Maak gebruik van sociale media

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om een locatie te regelen en een datum te prikken. Kan de reünie worden gehouden in het oude schoolgebouw? Zo niet, is er dan misschien een andere locatie waar (eventueel tegen een kleine vergoeding) een dergelijk kleinschalig evenement kan worden georganiseerd? Misschien kan het wel bij iemand thuis, in de tuin bijvoorbeeld. Daarnaast is het natuurlijk ook van belang dat je de mensen uitnodigt die in jouw oude klas zaten. Maak een groep aan op Facebook of in WhatsApp en nodig alle oud-leerlingen uit om deel te nemen. Dit is een handige manier om contactgegevens te verzamelen, zoals e-mailadressen en telefoonnummers. Bovendien kunnen leden van de groep op de hoogte blijven van updates en belangrijke informatie over de reünie. Zijn er een aantal mensen die je niet kunt bereiken via deze kanalen, probeer dan bijvoorbeeld LinkedIn en stuur daar een bericht. Nodig ook zeker oud docenten uit om te komen!

Rondleiding door de oude school

Een rondleiding door de oude school is een leuke manier om herinneringen op te halen en om te zien hoeveel er is veranderd (of juist wat er eigenlijk nog hetzelfde is gebleven). Neem contact op met de directie van de school om te zien of ze een rondleiding kunnen organiseren en of ze oude foto’s hebben die kunnen worden getoond. Misschien kunnen jullie in het oude klaslokaal plaatsnemen en daar alvast een eerste rondje doen om te beluisteren waar iedereen op dit moment staat.

Organiseer een barbecue

Een barbecue is een klassieke manier om een ​​reünie te vieren. Kijk wel of de buitenlocatie (dus bijvoorbeeld het schoolplein) geschikt is, zodat iedereen kan genieten van lekker eten en gezelligheid. Zorg voor voldoende eten en drinken voor alle gasten en vergeet niet om vegetarische opties aan te bieden voor degenen die dat willen. Het is aan te raden om te zorgen voor voldoende zitplaatsen, denk bijvoorbeeld aan een lange tafel, zodat er ondertussen nog wat speeches kunnen worden gehouden, of een pub quiz kan worden gespeeld.

Speel een diavoorstelling af met oude foto’s

Een diavoorstelling afspelen met oude foto’s is bij uitstek dé manier om herinneringen op te halen (en om een beetje te kunnen lachen om alle gekke kapsels en mode uit die tijd). Verzamel zelf oude foto’s uit jullie schooltijd en vraag andere oud-leerlingen ook om vooraf hun foto’s te delen. Je kunt de diavoorstelling tijdens het eten afspelen, of bijvoorbeeld tijdens de borrel op het einde van de dag.

Speel spelletjes

Spelletjes zijn een leuke manier om de stemming erin te houden tijdens de reünie. Overweeg om een toernooi te organiseren van een spel dat populair was toen je nog op school zat, zoals trefbal, voetbal of tafeltennis. Ook een potje springtouwen of elastieken is natuurlijk erg leuk om te doen. Nog een populair spel is Twister. Op deze manier kun je zien hoe lenig iedereen (nog) is. Voor dit gedeelte van de dag is een pubquiz kopen overigens ook een goed idee. Het is misschien fysiek wat minder zwaar, maar mentaal vraagt het wel wat van de deelnemers. Eens kijken hoe competitief iedereen is! Ohja, maak foto’s! Leuk om later nog eens terug te kijken!

We zijn hele benieuwd of jij al eens een reünie hebt georganiseerd. Heb jij nog leuke tips voor ons? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Afbeelding:  fauxels – Pexels

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook