fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ludi: ‘Mijn man heeft ruzie met zijn jeugdvriend’

ruzie met zijn jeugdvriend

Een vriendschap van dertig jaar…. Dat is een heel lang tijd. Ludi: “Ja, inderdaad. Mijn man Leo kent Pim al dertig jaar, het waren vroeger buurjongetjes. Onafscheidelijk. Maar sinds een paar weken hebben ze flink ruzie en de reden van deze ruzie is echt zo suf.”

Hun moeders waren buren en vriendinnen en Leo en Pim werden vrienden voor het leven. “Ja, Leo en Pim kennen elkaar door en door en zijn samen volwassen geworden. Ze waren allebei lid van dezelfde voetbalclub zaten altijd bij elkaar in het team en hadden dezelfde vriendenkring. Die twee waren zo leuk samen. Voetballen deden ze al een tijdje niet meer maar daarvoor in de plaats kwamen darten en wielrennen. Het is zo fijn als je man een beste vriend heeft. Ik zie het wel eens bij vriendinnen met mannen zonder vrienden: die hangen de hele tijd maar aan hun vrouw. Zo niet mijn Leo. Hij ging regelmatig op pad met zijn grote vriend Pim.”

Ruzie met zijn jeugdvriend

Fijn voor Ludi want zo kan zij ook met een gerust hart met haar vriendinnen afspreken zonder Leo. “Dat is echt nooit een probleem. Heerlijk is dat. Hij met de mannen weg, ik met de dames. En natuurlijk gaan we vaak zat samen op pad.” Maar nu is alles anders want sinds een paar weken hebben Leo en Pim behoorlijk ruzie. Een ruzie waaronder Leo nogal gebukt gaat. “Ik merkte al dat er wat was. Leo was wat stiller en ging niet meer fietsen met Pim. Het viel gewoon op. Toen ik Leo vroeg wat er was, vertelde hij dat Pim hem niet meer wilde zien. Dat ze onenigheid hadden. Leo is er oprecht verdrietig over en mist zijn vriend. Aanvankelijk dacht ik dat het wel weer over zou waaien maar niets is minder waar.”

Wat een uitslover

Eerst wilde Leo niet vertellen waarom ze ruzie hadden. “Ik vroeg ook niet door omdat ik dacht: ‘dat komt wel weer goed’. Heel af en toe zijn Leo en Pim het oneens en dat kan nog wel eens knallen, maar snel daarna maken ze het gelijk weer goed. Dus ik dacht dat dat nu ook het geval zou zijn. Niet dus. De mannen zijn echt boos en de aanleiding is best een beetje stom.” Want wat is het geval? Leo heeft laatst op een feestje bij gemeenschappelijke vrienden met Corinna, de vrouw van Pim gedanst. En Pim vond dat Leo zich nogal uitsloofde en net even te lang stond te swingen met zijn vrouw. Volgens Leo was er helemaal niks aan de hand en was het gewoon onschuldig; hij maakte plezier met Corinna.”

Wat verzwijgt hij?

Nu blijkt dat Pim het dansvoorval nogal hoog opneemt en vindt dat Leo te ver is gegaan. “Leo blijft volhouden dat het gewoon leuk en gezellig was. Eerst vond ik dat Pim nogal overspannen reageerde op het voorval, maar nu ik er langer over nadenk, begint er iets te knagen. Pim wil Leo niet meer zien en dat is niet zo maar. Als je zo lang bevriend bent, kan de vriendschap best tegen een stootje. Ik krijg steeds meer het vermoeden dat Leo dingen verzwijgt. Want is het verhaal wel zo gegaan als hij zegt? Was het wel een onschuldig dansje? Ik ken Pim al zolang en eigenlijk doet hij nooit moeilijk of jaloersig. En Leo is dan wel verdrietig, maar is dat oprecht?”

Mijn twijfel groeit

Opeens twijfelt Ludi aan alles. “Ik heb Pim een appje gestuurd met de vraag of we kunnen afspreken. Ik wil graag zijn kant van het verhaal horen, maar Pim reageert niet. Dit is echt een lastige situatie, ik wil graag weten wat er nou aan de hand is. We hebben gezamenlijke vrienden en gaan elkaar weer tegenkomen maar ik weet me dan geen houding te geven. En stel nou dat Pim gelijk heeft en dat dat dansje niet zo onschuldig was, wat moet ik dan? Ik haal me van alles in mijn hoofd en heb al aan Leo gevraagd of er niet meer aan de hand was. Hij blijft ontkennen, maar hoe harder hij ontkent, hoe groter mijn twijfel wordt.”

Wat denk jij de ruzie met zijn jeugdvriend? Maakt Pim er een veel te groot ding van? Of is Leo inderdaad te ver gegaan en speelt er misschien wel meer tussen hem en Corinna? Snap je de twijfels van Ludi? Of vind je dat ze haar vent gewoon moet vertrouwen en niet zo achterdochtig moet doen? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Afbeelding: KaLisa Veer via Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

4 reacties

Bianca -

Je onderbuik gevoel heeft waarschijnlijk gelijk. Het kan zijn dat het niet zo’n onschuldig dansje was. Het kan zijn dat Corinna laatst een scheve schaats heeft gereden en dat Pim daarom heftiger dan ooit reageert. Het kan zijn dat ze ooit eens gezegd heeft dat ze Leo altijd al knap heeft gevonden en dat het daarom volledig verkeerd schiet. Het kan zijn dat Leo zich compleet heeft misdragen en ongepaste dingen heeft gedaan/gezegd. Ik zou het gesprek met Leo nog één keer aangaan, maar het verhaal een klein beetje in jouw voordeel aankleden: “Het doet met pijn om te zien hoe moeilijk je het hebt met de breuk met Pim en dus heb ik het initiatief genomen hem een berichtje te sturen of we af konden spreken, om te zien of er nog iets te repareren valt als dit echt alleen maar om een stom dansje op een feest gaat. Maar als het om meer gaat dan alleen een dansje, en ik moet dat van iemand anders horen dan jij, dan hebben wij wel ook een probleem. Dus voordat ik het gesprek met Pim aanga en alle kaarten op tafel komen, is er nog iets wat je me niet verteld hebt?”. Kijk waar hij mee komt. Als dit echt allemaal één groot misverstand is en hij mist zijn vriend, dan zal hij er geen probleem van maken dat je met Pim gaat praten en probeert nog iets te lijmen. Als hij ineens in de verdediging schiet of met andere smoezen aan komt zetten, weet je dat hij niet eerlijk tegen je is.

Rieneke -

Ik zou even langs gaan en aangeven dat je wil praten en niet over hun ruzie maar dat je alleen wil weten voor jezelf en je er recht op hebt is waarom dat dansje volgens hem niet zo onschuldig was. Want als het niet onschuldig was dat jij dus samen met hem slachtoffer bent van je man zijn gedrag. Dat je nu niet weet of jij je man volledig kunt vertrouwen en dus hoe moeilijk voor hem het is recht hebt om te weten waarom het volgens hem niet onschuldig was. Hou dus het gesprek kort en duidelijk. Dus duidelijk je komt niet voor de ruzie maar voor jezelf.

Petra van Dorp -

Ik zou het aan andere mensen vragen, die ook bij dat feest geweest zijn. Pims versie is sowieso gekleurd; als in zijn opinie Leo te lang met zijn vrouw heeft gedanst, dan zal hij daar niet van afwijken en niets nieuws aan toevoegen. Vraag het aan andere aanwezigen, maar dikke kans is dat je diverse versies en verhalen te horen krijgt. Ik zou me er ook niet lekker onder voelen als je man niet alles vertelt. Lastig hoor!

Joris -

Als hij niet op een appje reageert, ga je toch gewoon even langs?

Reageer ook