fb
Damespraatjes Damespraatjes

Logeren bij Nederlanders in Normandië in kleinschalige en ouderwets gezellige bed & breakfast

Normandië; het is misschien wel één van mijn favoriete regio’s in Frankrijk. Twee jaar geleden deden Ward -toen nog alleen met Sophia- en ik een roadtrip door Normandië en Bretagne en beleefden daar een van de lekkerste vakanties ooit. Veel toeristen zijn gek op de regio vanwege het goede eten en drinken, de prachtige kustlijn en de historische gebeurtenissen die hier plaatsvonden. Absoluut een plek om te bezoeken! Maar wat is een leuke plek om te verblijven?

Goed toeven in Normandië

De D-day stranden, Sainte Mere Eglise, le Mont Saint Michel en het huis en de tuinen van Monet: slechts een kleine greep van alles wat het de moeite waard maakt om af te reizen naar Normandië. De regio staat bekend om zijn geschiedenis, maar ook om zijn aangename klimaat. Het prettige milde (micro)klimaat zorgt voor heerlijke zomers en zachte winters. Het is in Normandië dan ook het hele jaar goed toeven!

Culinair genieten

Als échte foodies, hebben wij ons in Normandië goed kunnen uitleven. Frankrijk wordt natuurlijk al geroemd om haar uitmuntende keuken, maar in Normandië doen ze hier nog een schepje bovenop. Oesters, mosselen, St Jakobsschelpen, wulken, verse vis, prachtig rundvlees, schitterende groentes… Het is er allemaal in overvloed.

MH, Maison les Hirondelles

Overnachten kan je op veel plekken doen, maar als je Normandië in optima forma wilt beleven, doe je er goed aan om voor een centrale plek te kiezen. Cotentin, bijvoorbeeld. En laat daar nou net een leuke bed & breakfast van een Nederlands stel zitten! Aan de rand van het schitterende Parc Naturel Régional des Marais du Cotentin et du Bessin bevindt zich MH, Maison les Hirondelles MH is een fraaie bed & breakfast, waar gezelligheid en gastvrijheid hoog in het vaandel staan.

Ouderwetse bed & breakfast

De Nederlandse Anne van MH, Maison les Hirondelles, vertelt graag over de in 2019 geopende B&B: “In 2017 besloten wij een ruimer huis aan te kopen om er tevens gasten te kunnen ontvangen. We willen met andere mensen kunnen delen waar wij ook zo van kunnen genieten. Wij hebben wat we vandaag de dag opeens een “ouderwetse” bed & breakfast noemen. In MH ontmoeten mensen elkaar. Bij ons wordt met elkaar gepraat en samen gegeten, aan het ontbijt en tijdens het diner. Door de opzet van de keuken wordt dit ook gestimuleerd. Liefst zonder iPads, tablets of telefoons op tafel.”

Comfortabele kamers en een uitgebreid ontbijt

MH, Maison les Hirondelles heeft drie comfortabele kamers. Elke kamer heeft zijn eigen badkamer, is superbe ingericht en heeft heerlijke bedden. Na een goede nacht schuif je aan bij het uitgebreide ontbijt in de gezellige woonkeuken. “Denk hierbij aan warme croissants en stokbrood, diverse broodsoorten, eieren van een nabijgelegen boerderij, confitures, vlees- en zoetwaren, jus d’orange, Hollandse kaas, yoghurt of kwark, muesli of home made granola, fruit en/of andere heerlijkheden die Anne afwisselend serveert. “Ik gebruik zoveel mogelijk streekproducten”, aldus Anne. Dit wordt overigens vanuit de Franse overheid eigenlijk ook als eis gesteld voor de chambres d’hôtes.

Tips en informatie

Na een lekker en voedzaam ontbijt ben je klaar om de regio te ontdekken! Hier geeft Anne graag advies over. “Vragen op cultureel, culinair, natuur en historisch vlak beantwoord ik graag. Tevens stippel ik op verzoek graag een mooie route uit voor mijn gasten. Ik ken deze streek inmiddels behoorlijk goed en ik heb talloze tips en informatie in huis. Ik ga zelf nog, zo vaak ik kan, op pad. Ik ben, net als mijn man, gepassioneerd over deze streek en dat zullen onze gasten tijdens hun verblijf zeker merken!”

Normandische en Franse keuken

De dag afsluiten kan met een creatieve, gezonde en lekkere maaltijd in MH, waar gerechten worden gepresenteerd op bijzonder serviesgoed. Anne: “Ik laat onze gasten graag kennismaken met al het heerlijks dat de Normandische maar ook de Franse keuken te bieden heeft. Ik geef een persoonlijke touch aan gerechten. Er wordt altijd gezamenlijk aan één grote tafel (binnen of buiten) gegeten. Dit is toch de mooiste plek om bijzondere momenten met elkaar te kunnen delen”.

Méér dan alleen een bed

MH, Maison les Hirondelles, is de perfecte uitvalsbasis voor toeristen die méér willen dan alleen een bed om in te slapen. In MH vind je gezelligheid en persoonlijk contact. Anne maakt van je verblijf een echte belevenis. Een dikke vette aanrader voor iedereen die nét dat beetje extra zoekt op reis.

Een overnachting (voor twee personen) met ontbijt, is verkrijgbaar vanaf € 95. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook