fb
Damespraatjes Damespraatjes

Lisanne ziet Musical de Tweeling

De Tweeling. Als je in Amsterdam loopt kun je er niet om heen, overal grote posters en zelfs een groot billboard op het Museumplein, met de aankondiging van de musical over de tweeling Anne en Lotte, een bewerking van het gelijknamige boek De Tweeling van Tessa de Loo.

Zondag 11 oktober was de première in De La Mar, ik had donderdag j.l. het geluk een try-out bij te wonen. En eerlijk is eerlijk, ik was geroerd tot op mijn ziel. Daar waar het boek veel diepgang kent, kun je dat op het toneel niet verwachten. En toch is het bijzonder knap hoe delen uit het boek op indringende wijze in deze musical zijn verwerkt. Hier hebben de scriptschrijvers Frank Ketelaar en Kees Prins goed werk geleverd.

tweeling-musical-C

De thema’s onbegrip, verwijdering, vertwijfeling en vergeving worden door de hoofdrolspeelsters Hanna van Vliet en Rosa da Silva integer en met overtuiging neergezet. Anna (Hanna) groeit op in Duitsland, Lotte (Rosa) in Nederland, in twee totaal verschillende werelden. De Tweede Wereldoorlog vergroot de tegenstellingen en het wederzijdse onbegrip. Kan het ooit nog goed komen?

De muziek is nergens saai of gekunsteld, de melodieën komen regelmatig terug en zijn niet bombastisch of groots. De songteksten, geschreven door Ilse de Lange en J.B. Meijers, ondersteunen de gesproken tekst.

Met tranen in mijn ogen verliet ik de zaal, ik was niet de enige………

De musical is nog tot en met 20 december te zien in De La Mar in Amsterdam, vanaf 3 februari 2016 is hij in andere steden te zien. Een speellijst is te vinden op http://www.stage-entertainment.nl/.

Lisanne Teeuwen (53), moeder van twee volwassen dochters, leerkracht Taalklas op een basisschool, (inval)leerkracht basisonderwijs en daarnaast nog steeds op zoek naar die ene uitdagende, bij haar talenten passende baan. Een veelheid van passies en hobby’s maken dat ze zich geen seconde verveelt. Op sportief gebied: wandelen, fietsen en roeien. Creatief: kleding maken. Cultureel: museumbezoek en kunstgeschiedenis. Ontspanning: veel lezen, schrijven, muziek en puzzelen. Een boogschutter ten voeten uit.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook