fb
Damespraatjes Damespraatjes

Lisanne leest Het hotel aan het einde van de wereld

Hoe bijzonder, ik weet niets van de inhoud van het E-book Het hotel aan het einde van de Wereld van Nina George. Geen achterflap die mij alvast een tipje van de sluier op laat lichten en dus begin ik nieuwsgierig aan de eerste bladzijde.

Al meteen word ik gegrepen door de hoofdpersoon Marianne die op de brug Pont Neuf in hartje Parijs haar eerste eigen keuze maakt. Ze wil niet meer leven en dus springt ze in de Seine. Als de poging gelukt zou zijn, was het verhaal afgelopen voordat het goed en wel begonnen zou zijn. Ja, ze wordt gered………….

Na haar redding komt ze in een ziekenhuis terecht, waaruit ze ontsnapt met een tegeltje onder haar trui. Dit bijzondere tegeltje met een geschilderde afbeelding van de haven van Kerdruc in Bretagne gaat een grote rol in haar leven spelen. Op dat moment weet ze dat nog niet.

Van het weinige geld dat ze op zak heeft koopt Marianne een treinkaartje naar Quimper, van waaruit ze uiteindelijk terecht komt in het dorpje met de haven van het tegeltje. Door toeval komt ze te werken in de keuken van madame Ecollier, eigenaresse van het goedlopende restaurant Ar Mor en een hotel dat al jaren geen gasten meer herbergt. Jeanremy is daar kok die wel wat hulp kan gebruiken. Hij is hopeloos verliefd op Laurine, de jonge serveerster.

Al snel worden de knellende banden van haar verleden losser en ontdekt Marianne wat echt leven betekent, ze wordt ook verliefd, een reden om het liefelijke Bretonse dorpje nooit meer te willen verlaten.

De verschillende personages in het boek hebben allemaal zo hun eigen geschiedenis en perikelen. Zo zijn er de twee oude vissers Simon en Paul, Emile en Pascale, een ouder echtpaar waarvan de vrouw dementerend is, galeriehoudster Colete Rohan, Sidonie, een beeldhouwster en kapster Marieclaude. En dan is daar Yann, een kunstschilder, die in de ban raakt van de mysterieuze vrouw. Ze gaan allemaal een rol van betekenis spelen in het leven van Marianne.

Het hotel aan het einde van de wereld-cover-C

Het verhaal dat zich afspeelt in Bretagne laat ons kennis maken met de Bretonse taal, eetgewoonten en bijgeloof. En ook met de ruige schoonheid van Bretagne.

Aan het einde van het boek geeft de schrijfster aan de hand van een “Bretagne van A tot niet helemaal Z” uitleg over Bretagne. Er is ook een interview opgenomen, waarin ze haar beweegredenen voor dit boek uit de doeken doet.

Gegrepen door het verhaal ‘swipe’ ik door de pagina’s, een digitale pageturner. Nina heeft een vlotte schrijfstijl en kan situaties, omgeving en dorpjes, natuur en de indruk die dit alles maakt op Marianne op een briljante manier beschrijven. Ook de karakters van de hoofdpersonen weet ze goed neer te zetten.

Een aanrader voor uren leesplezier…………

Titel: Het hotel aan het einde van de wereld
Auteur:  Nina George
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Prijs: € 18,99
E-Book: € 12,99

BESTEL DIT BOEK OP BOL.COM

 

Lisanne Teeuwen (53), moeder van twee volwassen dochters, leerkracht Taalklas op een basisschool, (inval)leerkracht basisonderwijs en daarnaast nog steeds op zoek naar die ene uitdagende, bij haar talenten passende baan. Een veelheid van passies en hobby’s maken dat ze zich geen seconde verveelt. Op sportief gebied: wandelen, fietsen en roeien. Creatief: kleding maken. Cultureel: museumbezoek en kunstgeschiedenis. Ontspanning: veel lezen, schrijven, muziek en puzzelen. Een boogschutter ten voeten uit.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook