fb
Damespraatjes Damespraatjes

Lisanne leest de nieuwe Musso: Het Meisje uit Brooklyn

Het Meisje uit Brooklyn van Guillaume Musso zou me niet meteen zijn opgevallen bij mijn boekhandel. Allereerst omdat ik de Franse schrijver niet ken, terwijl hij al een redelijk repertoire op zijn conto heeft.  En ten tweede omdat de titel zo gewoon is dat ik er niet meteen een spannend boek in herken. Gelukkig is er dan Sandra die me vraagt dit boek te recenseren. Een spannend verhaal is altijd welkom. Zodra ik de eerste drie pagina’s heb gelezen, weet ik zeker, dit boek heb ik in minder dan geen tijd uit. Het is een page-turner, in mijn geval krijg ik een swipe-vinger, ik lees namelijk de e-book versie.

Raphael Barthélémy is een schrijver, die met zijn kleine zoon in Parijs woont. Hij ontmoet daar Anna, ze worden verliefd en staan op het punt om te gaan trouwen. Anna werkt als arts in een ziekenhuis. Niets lijkt een gelukkig huwelijk  in de weg te staan, voor de grote gebeurtenis gaan ze nog een paar dagen op vakantie naar de Franse zuidkust.

Het prille geluk van het aanstaand bruidspaar wordt wreed verstoord door één simpele vraag: “Als ik iets vreselijks deed, zou je dan nog van me houden?” Hoewel het antwoord van de ik-persoon, Raphael, ja is, schrikt hij terug als zijn geliefde Anna een geheim onthult, door een foto die ze laat zien. Hij vertrekt geschokt en ontgoocheld uit het vakantiehuis, maar als hij kort daarna weer bij  zinnen is en terugkeert, is Anna verdwenen.  Er begint een zoektocht naar haar, maar vooral ook naar haar verleden, waarin haar grote geheim stukje bij beetje wordt ontrafeld.

Raphael krijgt hulp van Marc Caradec, een voormalig politieagent  bij een eenheid die tegen de georganiseerde misdaad streed. Hij mag door een incident zijn vak niet meer uitoefenen. Deze Marc heeft  ook een verborgen verleden en is daarom zeer gebrand om deze zaak tot een goed einde te brengen. Raphael reist naar New York om daar in het verleden van Anna te duiken, waarvan inmiddels duidelijk is dat dit niet haar echte naam is. Marc blijft in Frankrijk, waar hij op zijn manier onderzoek doet.

cover-het-meisje-uit-brooklyn

De gebeurtenissen die volgen zijn zo beeldend beschreven dat je als lezer het verhaal in wordt gezogen. Je voelt de spanning en de emoties van de hoofdpersonen en  je laat je verrassen door de wendingen in het verhaal, de locaties waar de hoofdpersonen zich bevinden en de perspectiefwisselingen. Geen gekunstelde zinnen of overbodige beschrijvingen, wel veel kennis van Parijs en Frankrijk, New York en dan met name Manhattan.

Elk hoofdstuk wordt ingeleid met een quote van een bekend persoon, deze hebben een relatie met wat er komen gaat. Ook wordt er een duidelijke tijds- en locatiebepaling gegeven. In enkele hoofdstukken komen andere hoofdpersonen als ik-figuur aan het woord. Dat lijkt verwarrend, maar de schrijver is duidelijk over wie het gaat. Bovendien herken je in de vertellende ik-persoon de gebeurtenis die eerder al beschreven is.

Voor wie het spannende boek omarmt kan ik dit boek van harte aanbevelen. Het verhaal nestelt zich onder je huid en je wilt het pas loslaten als je de laatste letter hebt gelezen.

Titel: Het meisje uit Brooklyn
Auteur:  Guillaume Musso
Uitgeverij: AW Bruna

Prijs: € 17,50 en als e-book € 7,99
BESTEL DIT BOEK BIJ BOL.COM

Lisanne Teeuwen (56), Lisanne Teeuwen (55), moeder van twee volwassen dochters, leerkracht Taalklas voor twee basisscholen in Weesp en voor een nieuwkomersklas op de Taalschool in Huizen. Een veelheid van passies en hobby’s maken dat ze zich geen seconde verveelt. Op sportief gebied: wandelen, fietsen en roeien. Creatief: kleding maken. Cultureel: museumbezoek en kunstgeschiedenis. Ontspanning: veel lezen, schrijven, muziek en puzzelen. Een boogschutter ten voeten uit.

Reageer ook