fb
Damespraatjes Damespraatjes

Lisanne haar vriend is 23 jaar jonger dan zij: “Ik heb het eindelijk weer eens goed in bed!”

veel jongere vriend

Een oudere man met een jongere vrouw: je ziet het maar al te vaak. Hoewel veel mensen er een mening over hebben, lijkt het iets wat in onze maatschappij redelijk normaal wordt gevonden. Waar mensen vaak iets meer van opkijken, is een oudere vrouw met een jongere man. We spraken de 45-jarige Lisanne, wiens vriend 23 jaar jonger is.

Tot diep in de nacht WhatsAppen

Drie jaar nadat Lisanne en haar ex-man Bart uit elkaar gingen, raakte ze op Tinder met de 21-jarige Leon in gesprek. “Ik was helemaal niet op zoek naar zulke jonge jongens, maar blijkbaar had ik mijn profiel niet helemaal goed ingesteld. Leon was één van de eerste matches die ik op de app had. ‘He knapperd!’ begon hij het gesprek. Zonder goed naar zijn leeftijd te kijken, raakten we aan de praat. We hebben die eerste avond tot diep in de nacht met elkaar liggen WhatsAppen.”

23 jaar leeftijdsverschil

In het gesprek met Leon komt Lisanne er snel achter dat er een leeftijdsverschil van ruim 23 jaar tussen ze zat. “Ik vond het een raar idee. Leon had mijn zoon kunnen zijn, maar het klikte gewoon heel erg. Toen hij vroeg of ik dat weekend wat met hem wilde drinken heb ik gewoon ja gezegd. Ik heb geen kinderen, ben drie jaar geleden gescheiden en dacht: wat zal het. Ik mag best genieten!”

Lees ook: 5 redenen waarom jonge mannen op oudere vrouwen vallen

Vroeg rijp

Tijdens de eerste date blijkt de klik die ze op Tinder voelden ook in het echt aanwezig. “We hebben heel gezellig wat zitten drinken. Ik heb op geen een moment in het gesprek het gevoel gehad dat ik ouder of meer volwassen was dan hij. Leon is een man die gewoon vroeg rijp is. Hij heeft een goedlopend eigen bedrijfje, woont al sinds zijn zestiende op zichzelf en heeft zijn leven op de rit. Ik snap wel dat hij niet omkijkt naar meiden van zijn eigen leeftijd.”

Geweldige seks

Leon en Lisanne besluiten na de eerste geslaagde date gewoon lekker door te daten. “Binnen no time waren we allebei hartstikke verliefd. We kunnen tot diep in de nacht met elkaar praten, genieten samen van het leven en hebben geweldige seks. Met mijn ex had ik dat allemaal niet, die wilde ’s avonds op de bank hangen en televisie kijken. Leon is levenslustig, energiek en nieuwsgierig en dat is heerlijk. Ik denk dat dit deels door zijn leeftijd komt, maar vooral door zijn karakter..”

Weerstand

Het stel is nu ongeveer één jaar samen en stuit (ondanks dat ze het zelf zo fijn hebben), op veel weerstand vanuit hun omgeving. “Ik heb maar twee vriendinnen die echt gewoon blij voor me zijn. De rest denkt dat Leon een soort rebound is. Iemand met wie ik ben om over Bart heen te komen. Slaat nergens op natuurlijk, Bart en ik zijn al vier jaar uit elkaar. De vrienden van Leon zijn makkelijker en zijn heel vriendelijk tegen mij.”

Geen kinderen

Ook de moeder van Leon heeft veel moeite met de relatie. “Ze is bang dat Leon op deze manier geen kinderen zal krijgen. En zij dus nooit oma wordt. Ik kan op mijn leeftijd geen kinderen meer krijgen en wil dit ook niet. Leon en ik hebben het hier natuurlijk over gehad, ik zou niet willen dat ik hem iets ontneem. Maar Leon is hier duidelijk over: hij heeft helemaal geen kinderwens. Mocht hij deze in de toekomst wel krijgen, dan zien we het dan wel weer. Ik wil er nu gewoon heel erg van genieten.”

Meepraten over het verhaal van Lisanne? Dat kan in de comments onder dit artikel! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

5 reacties

Rieneke -

Bedenk zo geniet van nu en kijk niet in de toekomst. En er zijn genoeg alternatieven. Mijn beste vriendin haar vriend is 24 jaar jonger. Natuurlijk was dit echt de eerste jaren onzettend wennen. Hij is bijvoorbeeld van bijna dezelfde leeftijd als mijn zoon. Dan was mijn zoon op stap en kwam mijn vriendin er aan met haar vriend. Ik dacht dan ook “jongen jij hoort nog lekker te feesten.Ik wil gewoon even lekker rustig met je mama euhm…vriendin praten”
Nu na jaren is het gewoon en gewend. Hij wilde ook geen kinderen maar later had hij die wens wel. Een goede vriendin van hem was lesbisch. Zij wou met haar vrouw graag een kind. Hij is de vader en zijn dochtertje komt eens in de 2 weken bij hun in het weekend.Ze vieren met die stel samen haar verjaardag en gaan zelfs af en toe samen met ze op vakantie.Alleen Lieke noemt haar papa gewoon “papa” en mijn beste vriendin “oma” Haar biologische moeder noemt ze “mama” en haar vrouw noemt ze gewoon Kirsten.

Sylvia -

Prima toch! Mijn man en ik verschillen ook in leeftijd en in het begin wist ik niet dat hij jonger was dan mij. We werden verliefd en bespraken alles met elkaar, ook de kinderwens die ik niet meer kan waarmaken, maar we krijgen nu een neefje van hem bij ons binnenkort en dat word onze pleegzoon. Iedereen is er aan gewend familie etc. Het gaat ook heel goed wij samen.

Joris -

“Hij heeft een goedlopend eigen bedrijfje…”
Hoe denigrerend.

Joris -

Geen touw aan vast te knopen, Claudia.

Claudia -

Hey ik.heb ook een.vriend wij schele ook.23 jaar maar stel je als je kindre wil is het dan niet.beetje sneu voor dat je kindje omdat ik.jong ben en me vriend nt

Reageer ook