fb
Damespraatjes Damespraatjes

Lisa: “Ik zou het liefst korte metten maken met die opdringerige types”

Nu de kinderen het huis uit zijn en Lisa wat meer tijd voor zichzelf heeft is ze flink gaan sporten. Door het sporten kwam ze lekkerder in haar vel te zitten en ziet er fitter uit dan ooit. Ze kocht leuke kleren en van het een kwam het ander. De mannen zien haar nu opeens staan, maar dat is lang niet altijd leuk…

Lekker drankje, stukje kaas

Van nature is Lisa een optimistisch en gelukkig mens. “Echt hoor, mijn glas zit altijd half vol in plaats van half leeg. Ik heb de leukste man van de wereld en de twee prachtige kinderen. Ik werk 32 uur per week als kapster en omdat ik vier dagen werk, heb ik altijd de zorgtaken op me genomen. Hoor je me niet over klagen, maar het was soms best pittig. Had ik de hele dag in de salon gestaan, uit het werk snel boodschappen doen en koken. Na het eten plofte ik vaak neer op de bank, samen met Ron. Lekker drankje, stukje kaas erbij, heerlijk. Veel beter dan sporten dacht ik dan. Maar het nadeel van een drankje en een hapje en nauwelijks beweging is dat ik elk jaar 2 kilo aankwam. Minder prettige bijkomstigheid.”

Een heuse bootcampbikkel

Sinds twee jaar zijn de kinderen van Lisa en Ron het huis uit. “Vond ik in het begin lastig, maar het wende snel. Opeens had ik tijd over. Ik nam een abonnement op de sportschool en vond het super leuk. Eerst trainde ik alleen binnen, maar inmiddels ben ik een heuse bootcampbikkel.” Lisa is een vrolijk persoon, altijd al geweest. “Heb ik van huis uit meegekregen: ik maak met iedereen een praatje en heb oprechte aandacht voor mensen. Als ik op straat loop, kijk ik mensen aan en zeg ze gedag. Doe ik bij zowel mannen en vrouwen. Mooi om te zien dat het groeten wordt gewaardeerd, maar dat mensen zich er ook soms ongemakkelijk bij voelen.”

Ik flirt niet met je hoor

Met het hallo zeggen tegen voorbijgangers is Lisa echter sinds een tijdje gestopt. “Het was gewoon niet leuk meer. Ik ben in twee jaar tijd 18 kilo kwijt waardoor ik andere kleding kan dragen en ik het zelfs weer leuk vind om met make-up te experimenteren. Op de een of andere manier ben ik daardoor aantrekkelijk geworden voor mannen. Als ik nu mannen gedag zeg, denken ze dat ik met ze flirt en onmiddellijk word ik lastiggevallen. Krijg opmerkingen als ‘hey lekkertje’ naar mijn hoofd geslingerd, ze maken kusbewegingen en sommigen grijpen zelfs naar hun kruis. Als ik op een terrasje zit, komen mannen ongevraagd aan mijn tafel zitten. Laatst maakte ik een rondje op mijn racefiets, komt er een man, ook op een racer, naast me fietsen. Hij bleef maar kletsen terwijl ik had aangegeven dat ik alleen wilde fietsen. Trok hij zich niets van aan.”

Joh wees blij dat ze naar je kijken

Uiteraard voelde Lisa zich in het begin gevleid omdat haar lichaam was veranderd en ze aandacht kreeg van mannen. “Maar inmiddels vind ik het super irritant, zeker als ze grenzen overgaan en ik er eigenlijk niks mee kan. Want het is vaak ongrijpbaar en heel vluchtig. Steeds vaker krijg ik de neiging om die opdringerige mannen een klap te verkopen, maar ik kan me nog steeds beheersen. Ook omdat ik niet goed weet wat de gevolgen zijn als ik een lel uitdeel. Ik had het er laatst over met een vriendin, ook zij wordt regelmatig lastig gevallen door mannen, maar zij geniet er van. Heeft er totaal geen problemen mee en zegt: ‘joh, wees blij dat ze hun nek verrekken als jij voorbij loopt. Een mooier compliment kun je toch niet krijgen?’ Maar ik vind het geen compliment, ik vind het opdringerig en hijgerig gedrag waarvan ik niet ben gediend.”

Niet meer zo spontaan

Lisa merkt dat ze steeds minder open en spontaan is. “Ik ben veel meer in mezelf gekeerd als ik op straat loop. Liep ik voorheen met opgeheven hoofd, nu kijk ik nauwelijks meer mensen aan. Gewoon omdat ik geen zin heb in de reacties, het gesis, gefluit en klakken met de tong. Dat mijn spontaniteit verward wordt met flirten vind ik heel triest. Ik baal er echt van, want het geen contact meer maken, maakt mijn leven een stuk minder leuk en gezellig.”

Herken jij je in het verhaal van Lisa? Ben jij ook iemand die altijd een open blik naar de wereld heeft? Hoe ga jij om met mensen die daar een andere waarde aanhangen en denken dat je met ze flirt? Praat mee in de comments onder dit bericht.

Afbeelding: Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

5 reacties

Manon -

Ja, word jij als man wel eens verbaal seksueel lastig gevallen door vrouwen op straat en in je kruis gegrepen? Of gebeurt dit alleen in “tokkie buurten”, zoals jij suggereert?

Joris -

Verklaar je nader? Het is een oprechte vraag. Het is toch Tokkie-gedrag? Het komt ook richting mannen voor, hoor, dus wat mijn vermeende geslacht of gender ermee te maken heeft, geen idee.

Manon -

Tja Joris, dat jij als man zo’n vraag stelt zegt genoeg natuurlijk.

Fiene -

Het is een probleem inderdaad en hoe je ermee om moet gaan of wat je er aan kan doen geen id. misschien kijken of er meer vrouwen in jouw buurt er last hebben en daaruit iets oprichten?

Joris -

In welke tokkie-buurt gebeurt je dit dan, bootcampbikkel?

Reageer ook