fb
Damespraatjes Damespraatjes

Liefdesverdriet? Zo kom je er overheen!

verdriet ex

We krijgen er allemaal een keer mee te maken: liefdesverdriet. Of je nou verdrietig bent om die leuke collega op je werk die ineens een relatie met die stomme secretaresse heeft of omdat de koek tussen jou en je man gewoon op is… Je zult er overheen moeten komen. En dat is zeker niet altijd makkelijk. Met deze tips is je liefdesverdriet niet meteen over, maar ze helpen je wel om je beter te voelen.

1. Eet chocolade

Oh, het is zo voor de hand liggend. Maar chocolade eten mensen met een gebroken hart niet voor niets. Naast dat het heel erg lekker is, zorgt chocolade ervoor dat je je echt blijer voelt. Dit komt door het vrijkomen van endorfine, een lichaamseigen pijnstiller waardoor je je heel snel beter voelt. Lekker snoepen dus!

2. Ga sporten

Ook van sporten ga je je beter voelen door het vrijkomen van endorfine. Daarnaast helpt een goede workout bij het leegmaken van je hoofd en het in vorm houden van je lichaam. En wat is er nou beter dan een vrijgezelle vrouw mét een killer body? Helemaal niks.

3. Accepteer het verdriet

Moet je een flink potje janken op werk? No problem! Huilen is heel normaal en helpt je bij het verwerken van het verdriet. Schaam je er dus absoluut niet voor! Het accepteren van het liefdesverdriet is al een grote stap in de richting van er overheen komen. Echt!

4. Onderneem nieuwe dingen

Je bent weer vogelvrij en hebt dus meer tijd voor projecten waar je altijd al van droomde. Ga backpacken door Azië, open je eigen webshop, sla waterputten in Afrika… Het maakt niet uit. Volg je droom.

5. Ga op liefdesverdriet-retreat

Kom je er met de bovenstaande acties niet overheen? Dan is er een laatste redmiddel: het liefdesverdriet-retreat. Tijdens dit retreat ga je er een weekje lekker tussenuit, waarbij je diverse activiteiten doet. Van ontspannende yoga-lessen tot verhelderende coachingsgesprekken; alles is erop gericht om je jouw liefdesverdriet te doen vergeten.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook