fb
Damespraatjes Damespraatjes

Lidl gaat als eerste supermarkt hanenvlees verkopen

Nederlanders zijn gek op kip en daar is de vleesindustrie flink op ingericht. Maar, is het je ooit opgevallen dat we nooit hanenvlees eten? Tot nu toe was hier zo weinig interesse voor dat de hanen al in het ei vergast worden. Zonde, want hanenvlees is prima eetbaar. 

40 miljoen haantjes vergast

Wie hier nu als eerste op inspeelt, is supermarktketen Lidl. Wakker Dier is blij met de ontwikkeling. “Per jaar worden er zo’n veertig miljoen van deze haantjes vergast. Er zijn twee soorten kippen: die snel groeien, de zogenaamde vleeskippen en de leghennen. Die laatste worden vooral gebruikt voor het leggen van eieren, het vlees daarvan wordt minder gegeten. Omdat deze kippen “duurder” zijn en de haantjes geen eieren leggen, worden zij als waardeloos gezien en dus vergast. We zijn blij dat Lidl dit vlees als eerste gaat verkopen en hopen dat veel supermarkten gaan volgen.” vertelt een woordvoerder aan NU.nl.

Zou jij het eten?

Lijkt het jou wat om hanenvlees te gaan eten? Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe het smaakt! We zijn heel benieuwd naar gerechten waarin jij het zou verwerken.

 

Reageer ook