fb
Damespraatjes Damespraatjes

Leuke dingen om te ondernemen in de meivakantie!

Leuke dingen om te ondernemen in de meivakantie!

De meivakantie is alweer in zicht en hopelijk hebben we dan lekker weer. De meteoroloog in mij vertelt me dat het dan gemiddeld tussen de 10 en 16 graden is (okay, misschien heb ik dit even gegoogeld). Als het zonnetje schijnt is het prima te doen zonder jas, of met een dun vestje, maar een extra laagje meenemen als je een dag op pad gaat is wel aan te raden. Wij zijn als gezin al aan het oriënteren wat we in de meivakantie willen ondernemen. Een huisje aan zee klinkt erg aantrekkelijk, zeker omdat we dat hier in de buurt niet hebben. In de ochtend wakker worden met het geluid van de golven (en schreeuwende meeuwen, want die horen er ook bij) lijkt me toch wel heerlijk. Verder zijn er ook wel een aantal dingen die we verder ook nog willen ondernemen. Ik vertel hieronder meer over leuke dingen om te ondernemen in de meivakantie!

Dagje uit naar een attractiepark

Attractieparken zijn vaak net weer geopend na de winterperiode, als de meivakantie begint. Hoewel de prijzen voor de entree tegenwoordig behoorlijk hoog zijn, kun je gelukkig ook vaak op verschillende plekken terecht voor korting op de kaartjes. Denk aan websites zoals vakantieveilingen.nl, of apps als Social Deal én niet te vergeten de supermarktacties, zoals die van de Albert Heijn in samenwerking met de Efteling.

Wandelen in de natuur

De meivakantie is ook een uitstekende periode om te gaan wandelen in de natuur. Naast dat de temperatuur dus vaak aangenaam is, staat alles volop in bloei. Je kunt dus gegarandeerd prachtige foto’s maken! Een goede wandeling maak je bijvoorbeeld over het strand en door de duinen tijdens een weekendje weg aan zee, door het bos of over de hei, of juist door verschillende dorpjes. Het is ook leuk om te beginnen met geocaching. Dit is een soort spel dat je digitaal speelt, maar dan wel in de echte wereld. Met behulp van GPS-coordinaten, welke je kunt aflezen op je telefoon via een speciale app, ga je op pad. Uiteindelijk word je geleidt naar een plek waar je een schat kunt vinden, de (geo)cache. Vaak kun je op een papiertje je naam achterlaten om vervolgens de schat weer terug te stoppen waar je hem hebt gevonden voor de volgende. De fiets pakken kan natuurlijk ook, als je dat prettiger vindt.

Bezoek aan de dierentuin

Een bezoek aan de dierentuin is altijd een leuk dagje uit, voor zowel kinderen als volwassenen. En ons land heeft aardig wat mooie parken om te bezoeken. Mijn all time favourite is nog steeds Dierenpark Amersfoort, gevolgd door Artis in Amsterdam. Vaak zie je dat dierentuinen in de vakantie extra activiteiten organiseren voor kinderen. Echt wel de moeite waard om dit van te voren dus eventjes uit te zoeken.

Picknicken in het park

Heb je wel eens je spullen ingepakt om te gaan picknicken in het park? Dit is altijd een aanrader! Het Vondelpark in Amsterdam is hier uitermate geschikt voor bijvoorbeeld. Neem een kleedje mee, maak wat lekkere hapjes en drankjes en geniet van het mooie weer. Ook het Griftpark in Utrecht is erg leuk!

Bezoek aan een museum

Is het een dagje iets minder mooi weer, dan is een bezoek aan een museum ook een leuke activiteit om te ondernemen. Er zijn genoeg musea in Nederland die de moeite waard zijn om te bezoeken, zoals het Rijksmuseum in Amsterdam, NEMO Science Museum in Amsterdam en Museum Speelklok in Utrecht. Veel musea hebben speciale tentoonstellingen of activiteiten georganiseerd voor kinderen tijdens de vakantie, maar er zijn natuurlijk ook altijd doorlopende tentoonstellingen om te bezichtigen. Een erg leuk en interactief museum vind ik het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Interessant genoeg voor groot en klein!

Afbeelding: Vivek Kumar on Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook