fb
Damespraatjes Damespraatjes

Leuk: Netflix maakt series van de kinderboeken van Roald Dahl

De GVR, Matilda, De Griezels en natuurlijk Sjakie en de Chocoladefabriek… Mijn lijstje van favoriete boeken toen ik op de basisschool zat! Toevallig zijn ze allemaal van Roald Dahl en dat bewijst ook wel direct dat het misschien niet helemaal toevallig is. Kinderboekenschrijver Roald Dahl wordt al jaren als één van de meest succesvolle kinderboekenauteurs aller tijden gezien en daar kan ik het alleen maar mee eens zijn. Mijn eigen dochter is nu nog wat te jong voor de boeken, maar ik kan niet wachten tot ik ze elke avond aan haar mag voorlezen.

Wel duizend keer gezien

Gezien het succes van de boeken, is het niet gek dat er een aantal werden verfilmd. Zo heb ik als kind wel duizend keer Matilda gekeken en vond ik ook Sjakie en de Chocoadefabriek een geweldige film. Later werd ook De GVR verfilmd, maar die heb ik helaas nog niet gezien…

Geanimeerde kinderseries

Dat Roald Dahl nog lang niet vergeten is, blijkt wel uit de Netflixdeal die nu bekend is gemaakt. Netflix gaat namelijk een groot aantal Roald Dahl boeken omtoveren tot geanimeerde kinderseries! Zo ga je De GVR, Matilda, Sjakie en de Chocoladefabriek en nog veel meer verhalen binnenkort op Netflix terug zien. Niet alle boeken van Dahl zijn opgenomen in de deal. De Fantastische Meneer Vos en De Reuzenperzik ontbreken bijvoorbeeld.

Heel leuk!

Oh, ik vind dit zo leuk! De productie van de eerste serie gaat volgend jaar van start. Wanneer de eerste serie op Netflix verschijnt is bij ons onbekend.

Was/ben jij ook een groot fan van de boeken van Roald Dahl? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel, vinden we gezellig 🙂 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook