fb
Damespraatjes Damespraatjes

Leren surfen tijdens een gezellig surfkamp? Ook als volwassene kan dat!

Leren surfen tijdens een gezellig surfkamp

Surfen is een watersport waarbij een persoon op een plank staat en zich voortbeweegt op de golven van het water. De surfer gebruikt zijn of haar lichaam en speciale technieken om balans te houden. Het vereist dus best wel wat behendigheid, kracht en goed kijken naar wat er allemaal om je heen gaande is. Surfen kan recreatief worden beoefend of als een competitieve sport. Leren surfen tijdens een gezellig surfkamp? Ook als volwassene kan dat!

Surfcamp: kleinschalig in Frankrijk en Spanje

Wil je op een kleinschalige manier leren surfen in Frankrijk en/of Spanje? Dat is zeker mogelijk! Je kunt je namelijk aanmelden voor een surfcamp van Ripstar. Sinds 2005 worden de kampen al georganiseerd om deelnemers op een goede manier te leren surfen. Kampen van 18+ tot 30+, het is maar net waar jij je het beste thuis voelt. Surf, relax & explore!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ripstar (@ripstar_travel)

Hetzelfde unieke programma, ongeacht leeftijd, locatie of niveau

Het unieke programma dat Ripstar aanbiedt is voor iedereen hetzelfde, ongeacht de leeftijdscategorie of de locatie. Het doel is en blijft dat alles draait om 100% beter leren surfen. Je krijgt altijd vijf surflessen die inclusief in de reis zitten. Je hoeft dus niets bij te boeken. Deze lessen zijn voor beginners en intermediate surfers en je komt altijd terecht in een lesgroep op je eigen niveau. Alle lessen worden gegeven door ervaren gecertificeerde surfcoaches en er is wekelijks een theorie-avond. Ook zit er een foto-analyse in het programma, zodat je meer leert over de werking van de zee en kunt zien hoe je aan het surfen bent. Naar aanleiding hiervan kun je eventuele stappen nemen om het allemaal nog net iets beter te doen. Leren surfen tijdens een gezellig surfkamp? Ook als volwassene kan dat!

Ook buiten de oceaan worden activiteiten ondernomen zoals een surfskate of longboard clinic om boardgevoel te creëren en een slackline clinic om aan je balans te kunnen werken. Verder zitten er ook vijf yogalessen bij je boeking in, zodat je kunt ontspannen en stretchen om de nieuwe dag relaxed te beginnen. Daarnaast is er wekelijks een outdoor cinema waar een suffilm wordt gedraaid. Dit laatst zorgt ervoor dat je meer kunt leren over de surfcultuur. Optioneel is er de mogelijkheid om foto’s bij te boeken die worden gemaakt door professionele fotografen. Leuk om door te sturen naar de mensen die thuis zijn en graag willen zien wat je allemaal doet en leert. Hoe gaaf is dat!?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ripstar (@ripstar_travel)

Surfvakanties Sri Lanka, Marokko en Bali

Geen behoefte aan een kamp, maar liever lekker op surfvakantie? Er zijn mogelijkheden om buiten de zomer om een fantastische vakantie te beleven. In Sri Lanka kun je reef en point breaks vinden voor ervaren surfers, maar ook stranden die geschikt zijn voor beginners. Lokale instructeurs begeleiden je er onder de tropische zon. In Marokko kun je het hele jaar surfen aan de kust en dat op maar een paar uurtjes vliegen van Nederland. Paradijselijk Bali heeft een aantal van de beste surfspots ter wereld en is één van de beste beginnersplekken van Indonesië. Door de heerlijke temperaturen kun je er het hele jaar surfen, zelfs zonder wetsuit! Ik krijg onmiddellijk zin om mijn koffer in te pakken :-). Doe je mee?

Heb jij wel eens overwogen om te leren surfen? Of ben je wellicht al een pro? We lezen het graag in de comments onder dit artikel, vinden we leuk 🙂

Afbeelding: Bradley Hook – Pexels

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook