fb
Damespraatjes Damespraatjes

Lentekriebels, bestaan die echt?

In de lente voelen mensen zich vaak net zo uitgelaten als koeien die voor het eerst de wei weer in mogen. Ze willen naar buiten, flirten, voelen zich veel vrolijker en uitbundiger dan in de winter. Hoe ontstaan die lentekriebels eigenlijk? 

Hoe kom je aan die lentekriebels?

Het is gewoon een kwestie van hormonen. Door zonlicht wordt er meer vitamine D aangemaakt en die zorgt voor melatonine-, serotonine- en dopamine-huishouding. En deze hormonen reguleren op hun beurt je bioritme, waardoor je in de lente eerder wakker wordt en je je veel beter voelt.

Sneller verliefd in het voorjaar

De hormonen zorgen er ook voor dat je in het voorjaar eerder verliefd wordt. Mensen voelen zich lekkerder, maken zich mooier voor anderen en flirten wat meer. Heel bijzonder is ook dat de aanblik van jong geboren dieren het gedrag van mensen beïnvloedt . Ze voelen zich vertederd en daardoor opent hun hart zich eerder voor de bekende vlinders in de buik.

Herken jij dit?
In het filmpje hieronder zie je BN’ers die hun voorjaarsliefde hebben gevonden. En hoe zit dat bij jou? Voel jij de vlinders ook weer regelmatig fladderen? We zijn heel benieuwd.

Lees ook: Verliefd door 36 vragen te stellen

Bronnen:

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook