fb
Damespraatjes Damespraatjes

Lenie van 86 kweekt wietplanten: “Eén keer werd ik per ongeluk high”

Als tiener heb ik een paar keer geblowd. Ik werd er moe, misselijk en helemaal niet gezellig van. Na drie probeer-jointjes vond ik het mooi geweest: dit wilde ik nooit meer doen. En zo geschiedde. Maar hoewel ik er dus helemaal niet tegen kan, zijn er veel mensen die een jointje zo nu en dan wél heel lekker en ontspannen vinden. Wat ik heb met een mooi glas rode wijn, hebben zij met een strak gerolde baap. Ieder z’n ding 😉 

Om wiet te kunnen roken, moet het natuurlijk gekweekt worden. Eén van deze kwekers, is de 86 jarige Lenie. Dit doet ze mede voor haar 25-jaar jongere vriend Herman.

Wietplantjes op de boerderij

Hij was eenzaam en depressief, ik kwam langs als maatje”, vertelt Lenie tegen LINDA. “Toen ik hem een knuffel gaf, zei hij: ‘Daar wil ik wel meer van.’” Nu wonen Lenie en Herman samen en hebben de wietplantjes een mooie plek op de boerderij.

Per ongeluk high

Zo nu en dan gebruikt Lenie wat druppels wiet voor het slapengaan. “Eén keer werd ik per ongeluk high. Zonder nadenken streek ik een gemorst plasje olie weg met mijn vinger en likte het op. Ik dacht dat ik een hersenbloeding had en heb 112 gebeld.” Pas de volgende dag had Lenie door wat er was gebeurd. “Dat nooit weer, zei ik tegen mezelf.”

Het hele verhaal via LINDA

Benieuwd naar het hele verhaal van Lenie? Je kunt ‘m nu beluisteren via onderstaande podcast. Liever lezen? De nieuwe LINDA.186 ‘LEEF’ ligt sinds woensdag 18 december in de winkel en bestel je hier.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook