Met trots presenteren wij twee leuke nieuwe gastbloggers: Jorrit en Sofie van Lekker en Simpel! Deze week delen ze een recept voor hete kip met ons. We hebben hem geprobeerd en hij is heerlijk! Lees snel door om erachter te komen hoe jij dit zelf kan bereiden.
Recept voor 1/2 personen
Tijd: 25-30 min.
Ingrediënten
500 gram friet/krieltjes/aardappeltjes
150 gram kip (voor ons is dit genoeg voor 2 personen maar het is aan te
raden om meer kip te gebruiken, zie de reacties)
2 eetlepels ketchup
3 eetlepels ketjap
2 theelepels suiker
1 theelepel sambal
1 eetlepel pindakaas
halve ui
1 teentje knoflook
Bereiding
Begin met het bereiden van de aardappels. Ik gebruik zelf krieltjes maar je kunt ook gewoon aardappels gebruiken en deze in blokjes snijden en vervolgens circa 15-17 minuten bakken in een wok of je kunt frietjes frituren. Wat je zelf het lekkerste vindt!
Snijd de kipfilet in blokjes. Snipper het uitje en snijd het teentje knoflook fijn. Giet een scheutje olie in een pan en fruit het uitje met de knoflook aan. Voeg na circa 3 minuten de kipfiletblokjes toe en bak deze in circa 5 minuten gaar.

Voeg vervolgens de ketchup, ketjap, sambal, suiker en de pindakaas toe en laat het geheel nu circa 5 minuten pruttelen.

Serveer de aardappeltjes/frietjes/krieltjes met de pittige kip en een komkommersalade.


