fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mischa: ‘Ik ben onze lat-relatie zo zat’

lat-relatie zat

Leuk hoor, dat internet daten, maar voor je het weet heb je een lover te pakken die aan de andere kant van het land woont. Mischa weet er alles van. “Ik ben het zo zat om elke week weer met al mijn tassen naar hem te rijden.”

Toen ze het mailtje van Joep las, was Mischa al redelijk verkocht. “Ik kwam uit een lang huwelijk dat ik besloot op te breken. De liefde was op, het vuur gedoofd. Mijn ex was er stuk van en ik kon niet wachten een woning voor mezelf en mijn kinderen te vinden.” Mischa vindt een leuk huis, de omgangsregeling is opgesteld en ze voelt zich vrij. Na een tijdje besluit ze op zoek te gaan naar een leuke vriend. “Als de kinderen er niet waren, voelde ik me soms een beetje eenzaam. Vrienden en vriendinnen zat, maar ik miste een maatje op de bank.”

Mannen rennen weg van emoties

Ze schrijft zich in op een datingsite en neemt zich voor alleen afspraakjes te maken met mannen die in de buurt wonen. Regelmatig heeft ze een date en soms denkt ze de ware te hebben, maar telkens ging het mis. “Ik vond het lastig om me op latere leeftijd weer helemaal open te stellen. Ik vind dat belangrijk, ik vertelde al snel over mijn leven en mijn emoties. Veel mannen kunnen daar niet zo veel mee.”

Joh, de afstand is te groot

Joep wel. Joep bood gelijk een luisterend oor en was vriendelijk. “Hij reageerde zo leuk. Begon niet gelijk over seks, maar was oprecht geïnteresseerd. Omdat de afstand tussen ons, meer dan honderd kilometer, te groot was, besloten we gezellig met elkaar te mailen. Ook hij was gescheiden en had twee kinderen en een vrouw die de scheiding niet aan had zien komen. Veel raakvlakken dus. Over een date in real life dachten we niet na, de afstand was immers veel te groot.” Liefde laat zich niet weerhouden door een paar kilometertjes meer of minder en gaandeweg de mailwisseling wordt Mischa verliefd.

Drie hemelse weken

“We maakten grapjes dat we elkaar dan toch maar moesten gaan zien in de hoop dat we elkaar niet leuk zouden vinden. Helaas. Vanaf het eerste moment dat we elkaar zagen was het raak.” Omdat Mischa en Joep allebei kinderen uit een eerder huwelijk hadden, besloten ze, ondanks de afstand het toch te proberen. “Echt, we waren zo verliefd en voelden aan alles dat we bij elkaar hoorden. Toen onze kinderen met de exen op vakantie waren, hadden we drie volle weken samen en die waren hemels.” Inmiddels is het stel acht jaar samen en Mischa begint te twijfelen over de lat-relatie.

Moet ik ermee stoppen?

“Steeds vaker denk ik erover na om een punt achter mijn relatie met Joep te zetten. De kilometers die ik telkens weer moet rijden om bij hem te zijn, word ik zo zat. Ik ben vaker bij Joep en ben dus ook vaker onderweg. Al die files telkens weer, zo vermoeiend ik krijg daar stress van. Daarnaast tikt de tijd door, het leven gaat best snel en het gaat me steeds meer tegenstaan kostbare tijd door te brengen met iemand die ik maar af en toe zie. Ook merk ik dat de verliefdheid van toen, weg is. Het hunkeren naar elkaar hebben we allang niet meer. Ik heb het gevoel dat de afstand twijfels en onzekerheid veroorzaakt. Investeren we nog wel genoeg in elkaar en in onze relatie?”

Het gaat toch goed?

Joep vindt van wel. Hij vindt dat ze een prima relatie hebben. “Tuurlijk mist hij me soms, maar dan belt hij en dan is hij weer oké. Ik blijf dan met een rotgevoel zitten. Want ik wil ook het liefst meer dagen bij hem zijn, maar dat lukt niet omdat er nog kinderen thuiswonen. Ik heb mezelf voorgenomen dat zij voorrang hebben en dat ik pas elders kan gaan wonen als zij zijn uitgevlogen. Maar ja, dat heeft Joep ook. Zoals het er nu uitziet duurt het nog wel even voordat alle kinderen uit huis zijn.” Mischa spreekt steeds vaker met vriendinnen af, ook op de dagen dat ze eigenlijk bij Joep zou zijn. Ze vindt dat een teken aan de wand dat ze soms liever in haar eigen stad is met haar eigen vrienden dan bij haar lover.

Mischa worstelt ermee. “Ik wil er met Joep over praten, maar vindt dat ook griezelig. Straks trekt hij de stekker uit de relatie voordat ik zeker weet wat ik wil. Hij is van mening dat we ons allebei goed moeten voelen in de relatie. Soms denk ik dat hij beter zonder mij kan leven. Ik heb hem soms nodig, mis dan zijn warmte en intimiteit. Moet ik om mezelf te beschermen er een punt achter zetten?”

Ben jij ook een latter? Hoe ga jij om met de problemen die Mischa aanstipt? Snap je dat ze soms wat leegte voelt en denkt: ik kan net zo goed alleen verder? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Liza Summer via Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook