fb
Damespraatjes Damespraatjes

Last van ontsierende littekens? Je kunt er wat aan doen!

Vijftien jaar geleden was ik met mijn ouders, zusjes en een bevriend gezin op vakantie in Thailand. Omdat ik voor mijn duikbrevet een doktersverklaring nodig had, werd ik door een van de locals per scooter naar de plaatselijke arts gebracht. Tijdens deze rit ben ik met mijn voet tegen de uitlaat van de scooter gekomen en heb hierbij een flinke brandwond opgelopen. Van de wond heb ik tijdens de vakantie behoorlijk last gehad en tot op de dag van vandaag zit er een groot litteken op mijn kuit. Kan ik daar nou niks aan doen?

Waanzinnige resultaten

Een litteken helemaal laten verdwijnen is niet altijd mogelijk. Maar door het litteken te behandelen kan hij wel minder dik, rood en opvallend worden. De resultaten die tegenwoordig met behandelingen worden behaald zijn waanzinnig te noemen en kunnen veel mensen enorm helpen.

Onzekerheid wegnemen

Littekens die behandeld kunnen worden, zijn bijvoorbeeld littekens na trauma, littekens door acné of littekens na automutilatie. Littekens kunnen voor sommige vrouwen een grote onzekerheid zijn en dan is het vaak prettig om er iets aan te doen. Hoe lekker is het als je weer zorgeloos in je bikini naar het strand durft? Of dat je tijdens een sollicitatie je armen niet meer krampachtig probeert te bedekken? Je litteken verwijderen kan veel voor je zelfvertrouwen doen!

Verschillende behandelmethodes

De manier van behandeling is afhankelijk van de plek op het lichaam, het formaat en hoelang het litteken er al is. Veel voorkomende behandelmethodes zijn laserbehandelingen door bijvoorbeeld de Erbium YAG 2940 nm fractional laser of de Harmony XLi laser.

Een andere behandelmethode, is het chirurgisch verwijderen van littekens. Hierbij wordt de huid opnieuw, zeer verfijnd, gesloten. Niet ieder litteken komt hiervoor in aanmerking.

Welke behandelmethode het meest geschikt is voor jou, wordt in overleg met een huidtherapeut of arts besloten. Hierbij zal er naar diverse factoren worden gekeken en wordt er in overleg met jou een besluit genomen.

Wat kost het verwijderen van een litteken?

De kosten van het verwijderen van een litteken is van veel factoren afhankelijk. Laserbehandelingen zijn beschikbaar vanaf ongeveer 90 euro per behandeling, waarbij je er rekening mee moet houden dat er meerdere behandelingen nodig zullen zijn. Het chirurgisch verwijderen van een litteken is mogelijk vanaf 445 euro.

Met een expert in gesprek

Heb jij een litteken dat jij als ontsierend ervaart? Dan is het altijd de moeite waard om hier met een expert over in gesprek te gaan. Maak bijvoorbeeld een afspraak bij Huidkliniek de Vliet, om samen te kijken wat er voor jou mogelijk is. Het leven is te kort om je rot te voelen over een litteken. Vooral omdat er in veel gevallen iets aan gedaan kan worden!

Let op

Laat littekens altijd behandelen door een BIG-geregistreerde huidtherapeut of arts. Werken met lasers is zeer specialistisch werk en niet iets wat zomaar iedereen kan doen. Verkeerd gebruik van de laser kan nare klachten tot gevolg hebben. Informeer dus altijd goed naar de kwalificaties van je behandelaar!

Praat mee

Heb jij ooit overwogen om jouw litteken(s) te laten behandelen? Ik ben heel erg benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook