fb
Damespraatjes Damespraatjes

Laptoptas vs. laptop sleeve: wat zijn de verschillen?

Toen ik nog in Amsterdam woonde, hebben Sandra en ik jaren op een super gezellig kantoor gewerkt. Het was een flexwerkplek waar elke dag een hele enthousiaste en positieve groep ondernemers samen hard aan het werk was. Niet alleen werd er hard gewerkt, er werd ook veel gekletst en regelmatig samen geborreld. Al met al een hele fijne werkplek waar we allebei graag kwamen. Waarom we hier uiteindelijk weg zijn gegaan? San woonde al in Hilversum en ik verhuisde naar Bussum. Voor mij was de reistijd te lang, vooral omdat mijn kindjes hier op de crèche zaten en mijn man ver weg werkt. We hebben toen een aantal maanden geflexwerkt in Bussum, totdat we door de corona-uitbraak vanuit huis moesten werken. Inmiddels hebben we een kantoor en stiekem is dat ook wel heel erg lekker. 

Laptoptas vs. laptop sleeve

In de tijd dat we op flexwerkplekken zaten, moesten wij altijd onze spullen van huis naar kantoor nemen. Dingen als pennen, schrijfboekjes, agenda’s en laptops; alles ging elke ochtend mee naar kantoor en aan het einde van de middag weer mee naar huis. Ik deed dat op de fiets en Sandra reisde met de trein. Om onze laptops (die in ons werk toch wel heel belangrijk zijn) veilig te vervoeren, maakten wij allebei gebruik van laptoptassen en laptopsleeves. Maar wanneer gebruik je wat? Wij maken de vergelijking tussen de laptoptas vs. laptop sleeve.

Laptoptas

Een laptoptas is een tas waar je zowel je laptop als andere documenten en spullen in kunt bewaren. Het is dé perfecte optie voor mensen die hun laptop veilig willen vervoeren en in dezelfde tas ook andere spullen willen meenemen. Hierdoor kun je alles in één tas meenemen. Heel handig als je veel onderweg bent of ver moet reizen om op je werk te komen. Ik vind een leren laptoptas dames daarnaast altijd heel erg mooi en het is dus zeker geen straf er vaak mee gezien te worden!

Laptopsleeve

Een laptop sleeve, bijvoorbeeld van Plevier, is een slanke hoes waar je jouw laptop in kunt stoppen. Er passen vaak een aantal vellen papier bij, maar dat is het ook. Het fijne aan een laptopsleeve is dat hij vaak minimalistisch is vormgegeven en hierdoor ook makkelijk in een andere tas of rugzak mee te nemen is. Een laptop sleeve is geschikt voor mensen die regelmatig op pad zijn met hun laptop, maar niet zo veel ruimte voor andere spullen en documenten nodig hebben.

Allebei kopen

Veel mensen die ik ken kiezen ervoor om zowel een laptop sleeve als een laptop tas in hun bezit te hebben. Op deze manier kan je per gelegenheid beslissen waar je op dat moment behoefte aan hebt. Wel zo makkelijk om al je opties open te houden!

Praat mee

Heb jij een mooie laptoptas of laptopsleeve? Of heb jij ze ook allebei? En wanneer gebruik je wat? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Afbeelding: Adeolu Eletu via Unsplash

1 reactie

Joris -

Ik stop mijn laptop in een sleeve in een laptoptas.

Reageer ook