fb
Damespraatjes Damespraatjes

Lange afstanden wandelen met snowboots? Het kan!

Aankomende voorjaarsvakantie gaan we voor het eerst op wintersport met de kinderen. Toen Sophia een half jaar oud was, is ze al weleens mee geweest op een skivakantie, maar daar heeft ze natuurlijk geen actieve herinnering meer aan. Inmiddels is zij zes jaar en onze jongste vier. Wat ons betreft de perfecte leeftijd om het skiën te gaan oppakken. Een paar maanden geleden namen ze al een lesje bij een indoorhal in Nederland. En guess what? Ze vonden het geweldig! Helemaal leuk dus. Het hotel is geboekt, de kinderen lopen al warm en het is tijd om te shoppen. In dit artikel duiken we in de wereld van de snowboots. Want hoe zit het met lange afstanden wandelen met snowboots? Lees met ons mee. 

Waarom snowboots?

Snowboots zijn laarzen die speciaal ontworpen zijn voor lopen in de sneeuw. Ze zijn ontwikkeld om je voeten warm, droog en beschermd te houden. Veel mensen gebruiken ze als het buiten erg koud en glad is, maar ook tijdens de wintersport. Na een lange dag skiën is weinig lekkerder dan vanuit je stijve skischoenen, in je zachte snowboots te stappen. Heerlijk!

Welk merk kies ik?

Bekende snowboots dames merken zijn bijvoorbeeld Sorel, Moon Boot en Antartica. Kijk bij het kiezen van snowboots naar de uitstraling, maar ook zeker naar de functionele eigenschappen van de laars. Zo richten sommige merken zich vooral op het laag houden van de prijs en streven anderen er juist weer naar om een boot met perfecte grip en ondersteuning op de markt te brengen.

Wandelen met snowboots?

Aankomende wintersportvakantie ga ik voor het eerst niet skiën. Ik vind het fijn om de kindjes te helpen en wil zelf lekker veel gaan wandelen. Wandelen met snowboots kan zeker, maar het is belangrijk om te kijken naar laarzen met voldoende grip en ondersteuning. Een paar snowboots met veters en een rubberen zool met grof profiel zijn perfect om lange afstanden mee te wandelen. Snowboots zonder veters en met een dunne zool zijn minder geschikt voor het maken van lange wandelingen. Deze zijn perfect voor korte afstanden tussen het hotel en de piste of wanneer je een blokje om door het dorp maakt.

Wandelen in de sneeuw

Wandelen in de sneeuw is anders dan wandelen op de weg. Je kunt sneller je grip verliezen, uitglijden en lelijk vallen. Als je wandelt door de sneeuw, zijn snowboots dus geen overbodige luxe. Ook zou je nog een wandelstok of -stokken mee kunnen nemen voor extra balans. Vermijd ijzige en gladde stukken en houd je hoofd erbij. Dan komt het zeker goed!

Praat je met ons mee?

Ben jij van plan om tijdens de aankomende wintervakantie veel te gaan wandelen? Of wil je lekker de piste op gaan? Welke schoenen of snowboots vind jij dan het prettigst? En ga jij ook graag wandelen met snowboots? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden we altijd heel erg gezellig!

Afbeelding: Daniel Frank via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook