fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ladies night? Dit zijn vijf dingen die je thuis kunt doen!

‘Zet nu je linkerbeen over rechts en draai naar links.’ De zalvende stem van de yogajuf entert langzaam mijn hersenen. Ik probeer in oefeningen te vertalen wat ze zegt. En val om. Naast me hoor ik een ingehouden lach.

Je kent het wel, eerst ontsnapt er lucht en je weet: als die lippen van elkaar gaan buldert de lach eruit. Met een rood hoofd doet mijn vriendin Bianca er alles aan om mij niet aan te kijken. Naast haar staat vriendin Sanne. Serieus voor zich uitkijken, zich eigenlijk kapot schamend voor mij Bianca. Zij vroeg ons mee voor een proeflesje yoga. Ik waarschuwde haar nog: links en rechts haal ik steevast door elkaar en heel lenig ben ik ook niet. Was geen probleem, vond Sanne. Tot ik binnenkwam en het stokje wierook uit het plankje liep. Sanne rolde met haar ogen en vroeg zich af of het wel zo’n goed idee was mij ook uit te nodigen.

Vriendinnenavond
En toch houden we van elkaar. Mijn vriendinnen zijn allemaal anders, lijken vaak in niets op elkaar. Ze zijn me even dierbaar. Juist die verscheidenheid maakt de band en de groep leuk. Een paar keer per jaar komen we bij elkaar. Hebben we vriendinnenavond. De invulling ervan is altijd weer anders. Het ligt eraan waarin we zin hebben en wie het organiseert.

Benieuwd wat wij doen? Of toe aan wat tips voor een onwijs gezellige girls night?! Hier vijf tips.

1. Kleding ruilen. Spit allemaal je kledingkast uit en pak wat je niet meer draagt. De vuistregel is: als je een kledingstuk een jaar lang niet hebt gedragen, dan kan ga je dat ook niet meer doen. In de kledingkliko stoppen is vaak zonde, dus ruilen maar! Is echt geweldig want aan het eind van de avond heeft iedereen een nieuwe outfit voor niks.

2. Film kijken. Jaaaa, gewoon een die je allemaal al talloze keren hebt gezien maar die leuk/romantisch/spannend blijft. De eerste film van The diary of Bridget Jones bijvoorbeeld. Of Pulp Fiction. En wat dacht je van Transpotting? Oke, Notting Hill is ook leuk.

3. Naar de sauna. ‘s Middags lekker in de sauna met z’n allen en als je daar als een rozijn uitkomt, kaasfonduen. Koel drankje erbij en doorgaan met kletsen. Want met je besties raak je nooit uitgepraat.

4. Spelletjes doen. Zet een spannende videoslot als Copycats aan op de laptop. Of speel bordspelen met elkaar. Old skool Monopoly spelen. Grote straat gooien met Yahtzee. Kolonisten van Catan. Of: Triviant. Mijn favoriet!

5. Herinneringen ophalen. Neem allemaal foto’s mee die je hebt. Van elkaar maar ook van jezelf. Van toen je klein was. En haal herinneringen op. Vertel verhalen over je allereerste vriendje. Je blunders. Kortom: je leven. Succes verzekerd.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook