fb
Damespraatjes Damespraatjes

Laat jij jouw zoon nog wel echt jongen zijn?

Toen ik nog kind was, was ik gek op buitenspelen. Boomhutten maken, vlotten bouwen en bunkers graven… Dat kon je wel aan mij overlaten! De meeste meiden van mijn leeftijd speelden het liefste met Barbie’s, en hoewel ik dat ook leuk vond, maakte je mij buiten toch het meest blij. Ook als er vriendinnen van mij kwamen spelen, deden ze vaak leuk mee buiten. Maar, spelen met jongens: dat ging mij vroeger ook heel goed af. Waarom? Omdat jongens van die leeftijd zo lekker stoer waren!

Wij woonden in een bosrijke buurt, met heel veel kinderen van mijn leeftijd. Iedereen speelde samen buiten en kwam ’s avonds met vieze en vaak zelfs kapotte kleding thuis. Regelmatig hadden we wondjes en blauwe plekken. Geen probleem vonden onze ouders; zo zijn kinderen nou eenmaal. Voor de meiden was het leuk, maar voor de jongens was het veel meer dan alleen maar leuk. Stoeien, ravotten en heel erg vies worden leek ze op een positieve manier te stimuleren. Thuis en op school werden ze juist rustiger!

Laat jongens weer jongens zijn!

Helaas kunnen niet alle jongens écht jongen zijn. Er wordt steeds meer van ze verwacht dat ze rustig zijn, rustig binnen kunnen spelen en vooral niet te vies worden. Ook een kapotte broek wordt het kind vaak niet in dank afgenomen door de moeder. Jongens hebben het nodig om te kunnen ontdekken, ravotten en spelen. Kunnen ze dit niet? Dat beïnvloed hun ontwikkeling, zegt SIRE in haar nieuwe campagne ‘Laat jij jouw jongen genoeg jongen zijn?’.

Bekijk de campagne video

In deze campagne probeert SIRE ouders bewust te maken van het feit dat jongens en meisjes weliswaar gelijk zijn, maar zeker niet hetzelfde. Bekijk de campagne video en ontdek meer!

Laat jij jouw zoon nog wel jongen zijn? Of vind je het vooral prettig als hij schoon en heelhuids weer thuiskomt? We zijn heel benieuwd naar jullie mening over de campagne van SIRE. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel! Vinden we gezellig 🙂

1 reactie

Christin@ -

Kinderen geven vaak zelf aan waar hun voorkeur naar uit gaat .
Zo zijn ze vandaag graag lekker rustig binnen en morgen uitgelaten buiten .
En hier mogen de kinderen ook hun speelgoed kiezen ,
niks jongens , niks meisjes , geen hokjes .

Reageer ook