fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kunstenaars doen massaal mee aan open atelierroute ‘Bijvanck in Beeld’

Kunstenaars uit de Bijvanck doen massaal mee aan de open atelierroute die tijdens het feestweekeinde op 24 en 25 maart wordt gehouden in het kader van het project ‘Bijvanck in Beeld’. ‘Maar liefst negentien kunstenaars uit de wijk doen mee, waarvan er zeven een open huis in hun atelier houden’, aldus initiatiefnemer Hanneke van Zanden-Rood.

‘Ik ben blij dat zoveel kunstenaars uit de Bijvanck enthousiast zijn om mee te doen. We hebben ook zeker wat te bieden. Zo is er in het feestweekeinde van 24 en 25 maart van 11.00 tot 16.00 uur een overzichtstentoonstelling van alle deelnemende kunstenaars in De Malbak aan het Burgemeester Tydemanplein. Daar kunnen alle inwoners van de Bijvanck en daarbuiten op een toegankelijke manier kennismaken met het werk van kunstenaars uit deze wijk’, stelt van Zanden-Rood. Van de deelnemende kunstenaars houden er zeven een open huis op die dagen, ook van 11.00 tot 16.00 uur, en de rest toont meer werken in De Malbak. ‘Overigens kunnen bezoekers diverse kunstwerken winnen als zij bij de deelnemende kunstenaars een speciaal formulier hiervoor invullen en inleveren.’

Bij deze atelierroute is gekozen voor veelzijdigheid. Zo zijn er schilderijen en beelden, maar ook foto’s en sieraden. Heel apart zijn de modeltreinen, kartonnen meubels en bloemsierkunst. Heel dagelijkse dingen die dus ook kunst kunnen zijn. Ook zie je de vooruitgang in technieken. Zo is er bijvoorbeeld een kunstenaar die met de computer kunst maakt.

Plattegrond

De deelnemende kunstenaars en hun adressen zijn overzichtelijk samengebracht op een plattegrond, waarop ook het feestelijke programma van het weekeinde van 24 en 25 maart op staat. Deze plattegrond is te downloaden op de website www.bijvanckinbeeld.nl en wordt huis aan huis verspreid in de Bijvanck. Hier is ook meer informatie te vinden over de kunstenaars en hun werken. Daarnaast zal de plattegrond ook verkrijgbaar zijn bij De Malbak tijdens het feestweekeinde. Het project ‘Bijvanck in Beeld’ wil de kwaliteiten van de wijk in beeld brengen en is mede mogelijk door de financiële bijdrage van de kunstenaars, deelnemende organisaties en ondernemers. Daarnaast wordt het project ondersteund door het Gemeenschapsfonds Blaricum.

 

2 reacties

Angeline Rijkeboer -

Ik heb het helemaal eens met Barbara. Eindelijk wordt er iets leuks georganiseerd in Blaricum-Bijvanck.

Ik vind het leuk mijn kleurrijke wildlife-schilderijen aan anderen te kunnen tonen en ik hoop dat dit evenement in de komende jaren een vervolg gaat krijgen.

Ook ik doe mee met de open atelierroute op 24 en 25 maart, gezellig in mijn eigen huis.
Iedereen is van harte welkom!

Angeline Rijkeboer

Barbara Houwers -

Open atelier bij Barbara Houwers.
Voor het eerst een atelierroute in mijn wijk, de Bijvanck! Na 20 jaar op vele locaties te hebben gewerkt geeft het een goed gevoel om mijn eigen atelier open te stellen. Mijn voorbereidingen zijn in volle gang. Een laatste likje verf op de muren, de ramen nog even zemen, een critische blik langs de kunstwerken, en hier en daar nog een toets……….. Het atelier van een kunstenaar moet natuurlijk niet te netjes zijn, maar je wilt wel professioneel overkomen, en vooral zorgen dat de bezoekers niet overal tegenop botsen. Vroeger hadden (zeker de gearriveerden) om praktische redenen een werk-atelier ( betreden op eigen risico) en een presentatie atelier. Zo richt ik het ook in voor mezelf. Presentatie is een van de leukste aspecten, vooral omdat het werk waar je met hart en ziel aan hebt gewerkt mooi uit moet komen! Dat zijn de momenten waarop je zelf als kunstenaar even afstand neemt en besluit dat je kunstwerk “de wereld in mag”.
Dan heeft de de andere kant van het cultureel ondernemerschap ook mijn aandacht nodig. De zakelijke kant! Ik noem maar even de prijsselling van de kunstwerken. Ga ik nu echt de prijzen bijstellen nu de btw naar 19 % is verhoogd? Of gun ik mijn klanten nog even 13 % korting om dit evenement te vieren? Is mijn website in orde en mijn netwerk uitgenodigd?
Ik verheug me er op.

Reageer ook