fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kunnen transgenders zowel naar een mannengym als een vrouwengym?

Tegenwoordig is alles wat met transgenders, homo’s of lesbiennes te maken heeft een hot topic. Vrouwen schijnen net iets gevoeliger te zijn voor dit soort onderwerpen. Je laten ombouwen is een keuze, maar het gevoel dat je in een verkeerd lichaam geboren bent niet. Onderzoek heeft bewezen dat sporten een positieve bijdrage levert aan het transitieproces. Maar naar welke sportschool ga je als je transgender bent? Advies transgenders en sport.

Lees ook: Bijzonder: Koppel heeft bruiloft met crossfit schema.

De sportschool voor mannen of voor vrouwen

Als je transgender bent is dat toch net iets anders dan homo of lesbisch zijn. Meestal blijf je qua uiterlijk hetzelfde als je homo of lesbisch bent. Transgenders hebben het echter zwaarder in deze maatschappij. Niet alleen hun seksuele gevoelens veranderen, maar ook hun uiterlijk en misschien zelfs ook hun persoonlijkheid. Als je als vrouw wilt transformeren tot een man, krijg je met veel dingen te maken. Zo wil je er net zo stoer, gespierd en dominant uitzien als de mannen om je heen. In de realiteit is dit zeker mogelijk alleen niet altijd gemakkelijk. Om zo’n prachtige spierbundel te creëren moet je gaan sporten. Veel transgenders voelen zich niet prettig om tussen de mannen, die al in een mannenlichaam werden geboren, te staan. Er zijn niet alleen problemen als schaamte, maar ook acceptatie speelt een grote rol. De mannen in de sportschool blijven vaak heel lang staren of maken zelfs ongepaste opmerkingen. Hoe ga je hier als transgender mee om?

Samen staan we sterk

Damespraatjes wil graag de mening van onze lezeressen. Voor ons is een ieder gelijk en verdienen ook transgenders een comfortabele plek in de sportschool. Om alle transgenders die dit fenomeen meemaken een hart onder de riem te steken, willen wij graag van onze lezeressen weten wat jullie vinden.

Plaats een reactie op dit artikel via Facebook en laat weten wat je vindt.

Samen staan we sterk!

Reageer ook