fb
Damespraatjes Damespraatjes

Krijg je wel voldoende vitaminen binnen tijdens de koude maanden?

Je merkt gelijk wanneer de herfst en winter in aantocht zijn. De dagen worden korter en de temperatuur daalt flink. Dat is meestal de reden waarom we met z’n alle binnen blijven en vaak ook stoppen met sporten. Ook wordt het kouder en regent het vaker. Let daarom extra op dat je voldoende vitaminen binnenkrijgt tijdens deze verraderlijke koude maanden.

Weinig zon betekent minder vitamine D
Zonlicht zorgt voor de aanmaak van vitamine D. Ongeveer tweederde van de hoeveelheid vitamine D die je nodig hebt wordt aangemaakt met behulp van zonlicht. Het is daarom belangrijk dat je ook in de herfst- en de wintermaanden af en toe naar buiten gaat. De rest halen we uit voeding en dan vooral uit vette vis.

In de wintermaanden lukt het de meeste mensen niet om voldoende zonlicht te vangen. De zon is minder sterk en we pakken ons ook goed in als we naar buiten gaan. In deze periodes kan je lichaam een verhoogde behoefte hebben aan vitamine D. Flinndal Vitamine D  bevat maar liefst 10 mg vitamine D per tabletje. Dat is 200% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Een krachtige maar verantwoorde dosering die goed aansluit bij de verhoogde behoefte aan vitamine D.

Zorg voor een goede weerstand en voldoende vitamine C
Regen, sneeuw, wind, lage temperaturen stellen je weerstand op de proef. Zorg daarom voor een goede weerstand. Slaap voldoende, eet genoeg groente en fruit, drink voldoende en zorg voor lichaamsbeweging. Een bekende weerstandsvitamine is bijvoorbeeld vitamine C. Vitamine C vind je veel in groente en fruit, bijvoorbeeld in sinaasappels. Als je per dag 2 stuks groente en twee stuks fruit eet, krijg je voldoende vitamine C binnen. Als je het gevoel hebt dat je weerstand extra ondersteuning kan gebruiken kun je kiezen voor aanvulling met Flinndal Vitamine C Forte. Deze vitamine C Forte bevat 500 mg vitamine. Een krachtige maar verantwoorde dosering, speciaal voor mensen met een verhoogde behoefte aan vitamine C. Denk bijvoorbeeld aan herstel na ziekte of een tekort aan vitamine C in de voeding. Voor een complete aanvulling op je voeding kun je ook de Flinndal Multi proberen. Deze Multi vitamine bevat alle 13 vitamine en 9 essentiële mineralen zodat je elke dag zeker weet dat je de voedingstoffen binnenkrijgt die je helpen gezond en fit te blijven.

Blijf in beweging
Kou is vaak het excuus om binnen te blijven en niet te bewegen. Je gaat in het donker naar je werk en komt in het donker weer terug. Je voelt je minder fit en wilt lekker op de bank hangen. Maar juist sporten zorgt ervoor dat je je fit en energiek voelt. Als je het moeilijk vindt om zelf naar de sportschool te gaan zoek naar een sportmaatje of ga op een teamsport. Dan heb je een stok achter de deur en dan zijn er mensen die verwachten dat je komt opdagen. We hebben dus heel wat energie nodig op een dag.

Dagelijks halen we Q10 uit voeding om fit te blijven. Q10 zit vooral in vlees, gevogelte, vis en noten maar een derde van de stof gaan al snel verloren als je het voedsel bakt. Flinndal Q10 Energie heeft een krachtige dosering van maar liefst 100 mg Q10 en bevat vitamine E ter ondersteuning van gunstige invloeden ervan.

Speciaal voor sporters is er Flinndal Sport & Spieren. Het heeft een verzorgende invloed op de spieren, tijdens en na het sporten en verbetert de sportprestatie. Kortom, weg met die smoesjes en kom in beweging!

De vitaminen en mineralen  van Flinndal zijn bedoeld als een aanvulling op je voeding. Soms lukt het niet om voldoende groente, fruit of vette vis te eten. In deze gevallen of bij een verhoogde behoefte zijn supplementen een krachtige aanvulling.  Het is geen vervanging voor een gezonde maaltijd.

Flinndal is een van de grootste leveranciers van voedingssupplementen in Nederland. Flinndal levert rechtstreeks aan de consument en kan daardoor hoge kwaliteit supplementen, voor een voordelige prijs aanbieden. Meer over Flinndal vind je op www.flinndal.nl

Reageer ook