fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kosten besparen door internet en tv te vergelijken

Van anderen hoor ik altijd dat ze enorm op hun internetabonnementen besparen, terwijl ik het idee heb alleen maar meer te betalen. Thuis ben ik degene die kijkt waarop we kunnen besparen, waar winst valt te behalen. Wat internet, televisie en bellen betreft is Robert de deskundige. Niet zo verwonderlijk; ik vind het gewoon lastig om vergelijkingen te maken. Robert zoekt alles tot op de bodem uit.

Hij let op het kiezen van een internet abonnement wat we nodig hebben. Je kunt de verschillende abonnementen onder verdelen in vier pakketten:

  1. internet
  2. internet en bellen
  3. internet en tv
  4. internet, bellen en tv

Alles in één

Je moet je zelf dus de vraag stellen: wat heb ik nodig? Misschien kijk je alleen maar programma’s op je laptop en heb je televisie niet nodig. Dan heb je voldoende aan internet en bellen en hoef je je niet te verdiepen in internet en tv. Aan alles-in-een-pakketten zitten vaak voordelen en krijg je korting, meer televisiezenders of een razendsnel internet. Het is de moeite waard dit te onderzoeken.

Welke provider kies je?

Als je weet wat je nodig hebt, heb je het volgende dilemma. Bij welke provider ga je de diensten afnemen? Om kosten te besparen doe je er goed aan de verschillende providers met elkaar te vergelijken. Kijk wat ze vragen voor hun dienst, hoe lang je er aan vast zit en wat de voor- en nadelen zijn. Dit is een lastige stap omdat het tijd kost het allemaal uit te zoeken.

HD-abonnement

Het is mogelijk om bij het bestellen van een pakket een HD-abonnement af te sluiten. Ik wist niet wat dat betekende, maar Robert legde uit dat je dan digitale beelden in High Definition-kwaliteit kun bekijken. Je hebt dan wel een toestel nodig dat geschikt is voor HD en een HD-ontvanger. Vanzelf kunnen de verschillende providers je hierin adviseren.

Nog steeds vind ik het een ingewikkelde materie maar met behulp van internet word je snel een stuk wijzer. Of zorg er voor net als ik, dat je partner het regelt.

Hoe hebben jullie internet en tv geregeld? We zijn heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig :-).

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook