fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe kies je goede skikleding voor kinderen? (+ KORTINGSCODE PROTEST)

Nu Sophia en Helena 5 en 3 jaar oud zijn, betekent het dat we bijna als gezin op skivakantie kunnen. Voordat we kinderen hadden deden Ward en ik het regelmatig. De combinatie van de schone berglucht, de hagelwitte sneeuw, het actieve van het skiën en de gezellige lunches aan de piste maken het voor mij een ultieme manier van vakantie vieren. Toen de kids klein waren hebben we een paar jaar overgeslagen, simpelweg omdat we ze op vakantie niet bij een oppas of crèche wilden achterlaten. Maar nu zij zelf ook op skiles kunnen, is het natuurlijk de hoogste tijd om de sneeuw weer op te zoeken. Zelf heb ik al een heerlijke dames skikleding, maar de kids kunnen nog wel wat goede skikleding gebruiken. Hoe kies je goede skikleding voor kinderen? We beantwoorden deze vraag in dit artikel. En we hebben ook een hele fijne kortingscode van Protest voor jullie. Lees mee!

Goede maat

Het is bij kinderkleding heel verleidelijk om lekker ‘op de groei’ te kopen. Bij skikleding raden wij dit absoluut af! Omdat de kinderen veel aan het bewegen zijn is het belangrijk dat het skipak gewoon perfect past. Te grote of te kleine kleding kan een enorme bron van ergernis en afleiding zijn. Dat is overigens ook zo bij jouw eigen kleding, zoals je dames skibroek. Koop de kleding in de juiste maat en geef deze het jaar daarop door aan broertjes, zusjes, nichtjes, neefjes of vriendjes. Het kan vaak best nog een ronde mee!

Laagjes

Het weer in de bergen kan snel omslaan. Sta je het ene moment heerlijk in het zonnetje, sta je het andere moment in een flinke sneeuwbui. Tijdens het skiën zijn laagjes daarom een goede oplossing. Zo kun je snel iets uittrekken als het te warm wordt en weer aandoen als het koud is. Zelf ga ik meestal voor een katoenen shirt en een pully. Hier overheen draag ik een lekkere dames ski-jas. De kinds vinden dit ook heerlijk.

KORTINGSCODE PROTEST

Kies voor kwaliteit

Net als skikleding die te groot is, is ook skikleding van slechte kwaliteit een afrader. Ook hierbij geldt: het moet perfect zitten. Het is bloedirritant als ritsjes stroef open en dicht gaan of wanneer je jas niet perfect water- en winddicht is. De skilessen zijn al behoorlijk intensief voor de kids. Maak het niet nog moeilijker.

Helpen kiezen

Last but not least: laat je kids helpen bij het kiezen van hun ski-kleding! Zij zijn degene die er de hele week in moeten lopen en dat wordt een stuk fijner als ze er zelf ook blij mee zijn. Shop dus in een winkel of webshop waar de kleding aan jouw eisen voldoet en laat de kids dan zelf hun gewenste items kiezen. Heeft jouw kind de neiging nogal vreemde combi’s te maken? Leg dan eerst zelf een aantal items in je (virtuele) winkelmandje en laat hem/haar daaruit kiezen.

KORTINGSCODE PROTEST

Onze laatste tip: betaal nooit meer dan nodig is 😉 We hebben daarom een hele fijne kortingscode voor het merk Protest voor je. Vind ik altijd mega fijne en stoere skikleding. Gebruik de code:

damespraatjes10

De code is geldig tot en met 31-03-2023, op zowel nieuwe als oude collecties.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Reageer ook